Udviklingen af en nyhedshistorie

Skal Daniel Amartey til Liverpool? Det virker som en done deal, nærmest. 90Min.com har afsløringen i en artikel der hedder “Liverpool set to sign Copenhagen star Daniel Amartey!”

​According to Daily Star, Liverpool FC have held talks with 21 year old Copenhagen defender Daniel Amartey for a possible move in January. The Ghanaian starlet is available for just £4.7m due to a release clause that was inserted in his contract when he joined Copenhagen from Djurgardens in 2014. Daniel Amartey revealed last month that Liverpool have spoken to him about a move. “I have been in contact with the Liverpool management,” he said. “I hope we can sort a transfer out – it’s a great club to play for.” Amartey has been regularly deployed by the Danish Superliga leaders in central defence this season, although he is equally at home playing further up the pitch in central midfield which would increase Liverpool’s options. His agent has confirmed Amartey is keen on making a move to a major European league in January. “Many top established European clubs are interested in him,” Hasan Cetinkaya said.

Sikke en historie. Afsløring om en frikøbsklausul som ingen har hørt noget om før, Amartey selv der udtaler sig om at han gerne vil til Liverpool, det er jo et scoop. Hvad stod der, Daily Star? Det er så DailyStar.co.uk, en engelsk avis der har historien der hedder “Liverpool-linked Ghana international set for January switch – and he wants Kop move”.

The Copenhagen defender could be on the move in January, according to footafrica365. Amartey revealed last month that Liverpool have spoken to him about a move. “I have been in contact with the Liverpool management,” he said. And his agent has confirmed Amartey is keen on making a move to a major European league in January. “Many top established European clubs are interested in him,” Hasan Cetinkaya said. “There are scouts who watch him in every game. Today, Daniel is ready to move quickly to join a club of a higher level.” Amartey, 21, has a £4.7m release clause in his Copenhagen contract.

Okay, det er jo næsten den samme historie. Så 90Min.com har bare taget den her historie og tilføjet hvor på banen Amartey spiller. Men hvor har Daily Star historien fra? Der stod footafrica365?

Hmm, footafrica365.fr har ganske vist en historie om Daniel Amartey, men den handler om at Marseille er interesseret i ham. Det ser ud til at det er her at Hasan Cetinkaya interviewet er fra.

“De nombreux clubs européens de premier plan s’intéressent à lui. Les clubs français n’y échappent pas. Il y a des recruteurs qui le supervisent à chaque match. Aujourd’hui, Daniel est prêt à passer la vitesse supérieure en rejoignant un club du plus haut niveau”.

Mange store klubber i Europa er interesserede i ham, også franske. Der er scouts der ser på ham hele tiden og Amartey er klar til at rykke til en større liga. Ja, det er det rigtige interview, men ikke overraskende for et fransk website om afrikansk fodbold handler det her om at Marseille er interesserede, at andre franske klubber er interesserede og at Amartey selv gerne vil til den franske Ligue 1. Faktisk er den eneste reference til Liverpool helt til slut, hvor der nærmest henkastet bliver nævnt at Marseille og de andre franske klubber har konkurrence fra Leicester, Schalke 04, Wolfsburg og Liverpool. Alle klubber som Amartey tidligere er blevet linket sammen med.

Det er her at talen om en frikøbsklausul kommer fra, forresten. Men ud fra måden det bliver brugt på er det vist ikke rigtig en frikøbsklausul. Der står at klubberne skulle være i stand til at betale de €6.5M som FCK har sat som frikøbsklausulen, men også at det er fordi der er tre og halvt år tilbage på kontrakten. Så det er vist ikke en frikøbsklausul så meget som det er den pris klubben har valgt at kræve. Men €6.5M er ganske rigtigt omkring £4.7M, så det er helt sikkert her den kommer fra.

Men hvad så med udtalelsen fra Amartey om at han gerne ville til Liverpool? Den kommer ikke fra footafrica365, men er i Daily Star artiklen. Hvor kommer den så fra? Der står sidste måned, så det må så være i November at han har udtalt sig, ikke?

Det er det også, det er bare ikke November i år. Det er et citat fra November 2013.

Metro, en engelsk pendant til Metroxpress, kunne dengang rapportere at Liverpool var kraftig interesseret i den daværende Djurgården spiller. I en artikel der hed “Djurgarden star Daniel Amartey confirms transfer talks with Liverpool” kunne man blandt andet læse Amartey selv fortælle at der havde været kontakt.

It’s thought that a £1.5million deal is in the pipeline, and Amartey has confirmed he has already spoken to Rodgers about a move. ‘I have been in contact with the Liverpool management.’ He revealed. ‘I hope we can sort a transfer out – it’s a great club to play for.’

Overraskende at Daily Star har set “£1.5million” og “Rodgers” og “2013” og stadig har troet at det var et aktuelt citat, men det må jo være sådan det er gået til.

Metro ser forresten ud til at have fået det fra det svenske website Nyheter24.se, som dengang havde historien “Djurgårdens succétalang bekräftar: “Jag har varit i kontakt med Liverpool””.

Men för Nyheter24 berättar nu Amartey, att han har pratat med Liverpool. – Jag har varit i kontakt med klubben. Trots att han är Manchester United-supporter så hade han kunant tänka sig Liverpool. – Det är en bra klubb som jag hade kunnat spela i.

Og lige prisen på de £4.7M? Tilbage i sommervinduets sidste dage kunne Bold.dk ihvertfald fortælle at Fotbollskanalen havde nyheder om et bud. Fotbollskanalen talte om et bud på omkring de 50 til 60 millioner og Bold.dk har så omregnet fra svenske til danske kroner.

Men Amartey ryger måske alligevel afsted. I hvert fald skriver svenske Fotbollskanalen, at Marseille har budt mellem 40 og 47,5 millioner danske kroner på ghaneseren.

Hmm. Hvis vi nu tager det højeste tal, hvor meget er det så i britiske pund?

£4.7M.

Så for at opsummere. Amarteys agent giver et interview til et fransk medie hvor han siger at mange store klubber i Europa holder øje med ham. Mediet nævner tidligere klubber der har været interesseret og en tidligere pris der er blevet nævnt og nu går den vilde skattejagt. Engelske medier opsnapper historien og med interessen for Liverpool en del højere end for Leicester, så bliver vinklen selvfølgelig at Liverpool er interesseret i Amartey. En ivrig sportsjournalist har så fundet et citat fra November (host host) hvor Amartey selv udtaler sig om interessen og pludselig bliver en god historie så meget bedre. Den rapporterede pris bliver til en frikøbsklausul og pludselig er Amartey jo nærmest allerede blevet spottet på The Beatles Story udstillingen iført en rød Liverpool trøje.

Alt fordi Hasan Cetinkaya siger at mange klubber er interesserede i Amartey.

Nå ja, og så fordi de fleste af os taler engelsk. I Tyskland er historien “Kopenhagens Amartey bei Schalke und Wolfsburg ein Thema?”. I Frankrig er det Marseille og Bordeaux der bliver nævnt.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *