Ståles første træningsdag

Vores nye hollandske målmandstræner Anton Scheutjens sparker lige godt med begge ben.

Ja, jeg imponeres let, men alligevel.

Ståle Solbakken havde første arbejdsdag igen i dag og det var ellers noget der trak folkemængder. Fire videokameraer sat op, snesevis af fotografer og så proppet på tilskuerafsnittet at folk blev nødt til at sidde langs hegnet bag det ene mål. Specielt dem af os der kom lidt for sent og måtte stå og skimte over det store “Velkommen hjem, Ståle” banner.

For ja, selvfølgelig skulle man da ud og se giraffen og, ikke mindst, høre giraffen. Hvilke vi også kom til, men det kommer vi til senere.

Jeg kom som sagt lidt sent og måtte tage til takke med en af de billige pladser og da det meste af truppen først varmede op og så spilede lidt løst pasningsspil i store firkanter i den anden ende af banen, så holdt jeg primært øje med målmandstræningen til at begynde med. Der var fire mand i gang i dag, Aris Vaporakis fra U19 holdet trænede med, og man må næsten gå ud fra at han bliver ny tredjemålmand i klubben fra vinter når Kim Christensen forlader os ved kontraktudløb. Han virkede ganske påpasselig men dog med en del vej at gå endnu.

Lille detalje var træning af indlæg hvor tre mand agerede angribere og en mand skulle ud og hive bolden ned samt vokalisere højt og tydeligt. Der havde Johan Wiland flere gode hovedstød, inklusive et glimrende mål. Han er tydeligvis bedre med hovedet end med fødderne. Også lidt morsomt at høre de fire råbe op. Kim, Aris og Busk havde alle en variant af “Jeg har!”, Wiland var meget svensk og råbte bare “YUP!”.

Efter det var det tid til forsvarstræning med Ståle oppe i modsatte ende og afslutningstræning ned hvor jeg stod. Det var Riemer med assistance fra Anders Storskov der stod for den del, med Claudemir/TK eller Delaney/Wohlgemuth på den centrale midtbane, Rurik/Bolaños til højre, Nico/Toutouh til venstre og så enten Igor/Santin eller Fanendo Adi og unge Tobias “Djøb” Christensen i angrebet. Der var tre øvelser i et sæt, først smed en midtbanespiller bolden ud på kanten hvor de to kantspillere spillede en et-to og kom til indlæg, den angriber der ikke kom på indlægget fik så en bold af Storskov som han skulle afslutte på og så lagde Riemer en langt bold op på den første angriber der på første touch skulle lægge bolden af til en afslutning fra midtbanen. Der så vores nye angriber Adi dejlig skarp ud, både i afslutningerne og i spillet omkring kanten af feltet. Og så fik Claudemir minsandten sparket den ganske godt i kassen i et par omgange.

Efterfølgende var det så Ståles tur til at have fat i de offensive spillere og her blev forskellen på Ariël Jacobs og Ståle Solbakken utrolig tydelig. Under Jacobs var det primært Riemer der stod for øvelserne og så kunne Jacobs finde på at træde ind og lige forklare lidt meget generelt hvad han ville med øvelsen. I dag var det Ståle der tegnede og fortalte da spillerne skulle lære aggressivt samlet pres (!!!), han viste hvor han ville have bolden hen, hvor han ville have spillerne hen, hvordan de skulle løbe for at lukke ned som Ståle ville have det og efter at have forklaret alt det så fik “forsvaret” lov til at spille bolden rundt indtil Ståle ville have spillerne til at gå op og presse.

Hvor på han SKREG DEM FREM UAFBRUDT INDTIL DE VANDT BOLDEN! GO! GO! GO! GET THE BALL! GET THE BALL! GET THE BALL!

Det gjorde han kun første gang, men føj for en energi-indsprøjtning han kom med. Nede bag hegnet blev man nærmest blæst tilbage. Øvelsen fortsatte de med, med lidt flere justeringer fra Ståle både i presset og hvordan han ville have holdet til at agere når de så vandt bolden. Blandt andet fik Rurik og Marvin ros for deres samarbejde i en hurtig kontra, ligesom Adi viste fint overblik i en situation hvor han langt nede mod baglinjen fik sendt bolden tilbage i feltet til en fri midtbanespiller.

Efter det blev træningen afsluttet med en omgang fire-mod-fire på kvart bane, med et nyt hold ind periodisk. Ikke så meget at sige her, ikke mindst fordi Ståle igen rykkede træningen op i den anden ende. Da de var færdige med det blev spillerne sendt indenfor og Ståle bevægede sig ud mod sidelinjen hvor pressen hurtigt samlede sig. Det mindede lidt om Discovery’s Shark Week.

Så ikke en helt vild første træning for Ståle, men der var så meget mere energi og ide over træningen sammenlignet med Jacobs tiden. Det var helt opløftende at se dem træne i at presse op på den måde, endnu mere at se cheftræneren være så aktiv i at vise og rette og træne spillerne.

Det blev en god dag, da Ståle var tilbage.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *