Nicklas H’Elenius?

Med Dame N’Doyes snarlige afgang, om det så bliver Moskva eller tyrkiske Trabzon, så er snakken begyndt at falde på hvem der skal være hans afløser i FCK. Naturligt nok er et af navnene bragt i spil som afløser for sidste års topscorer nummer to på den liste, AaBs unge Nicklas Helenius. 21 år, 14 mål, halvt så mange assists og spået en stor fremtid. Hans gode sidste sæson har blandt andet fået TV2 Sports ekspert Jesper Thygesen til at foreslå at FCK kigger mod det nordjyske.

– Hvis de vil lægge eksempelvis ti millioner for AaBs Nicklas Helenius, så vil det stadig være en dråbe i havet i forhold til, hvad de får for N’Doye. Og en Nicklas Helenius kunne være interessant, for han er nok billigt til salg hos AaB i forhold til den kvalitet, man får, siger Jesper Thygesen.

Der kan så godt sås tvivl om hvorvidt ti millioner er nok, AaBs sportsdirektør Lynge Rasmussen har talt om at man ikke lægger sig på ryggen for nogen hvad angår Helenius og sammen med Lucas Andersen er Helenius udset til at redde AaB fra den finansielle ruin. Der er det nok tvivlsomt at 10 millioner kan gøre det.

Men selv hvis man skal op på en femten til atten millioner, er det så ikke det værd for en ung målmaskine med tonsvis af potentiale? Ikke nødvendigvis. Det er let at stirre sig blind på statistik og fremragende mål og Helenius har begge dele, men han har også sine svagheder. AaB træner Kent Nielsen er godt klar over hvad Helenius skal arbejde på.

Jeg kan godt forstå, at folk siger, at han skal være bedre på førsteberøringen – især hvis man spiller med en enlig angriber, som skal være en mere decideret spilstation, for i den rolle er det klart, at Nicklas har nogle ting, han skal forbedre.

Også tidligere toptræner Erik Rasmussen mener at Helenius har nogle mangler i sit spil.

Det, jeg synes, han skal forbedre allermest, er dog igen, at han skal blive stærkere fysisk. Skulle han ende i en større liga allerede nu, ville han få svært ved at matche større og stærkere spillere. I øvrigt synes jeg heller ikke, at hans førsteberøring er god nok endnu.

Hans tre største mangler er altså førsteberøringen, evnen til at være en spilstation og fysikken. De tre vigtigste ting Dame N’Doye tilfører FCK? Listen kommer nok til at se meget ens ud. Så hvor rigtigt et valg ville Helenius egentlig være?

Nu skal det siges at jeg ikke på nogen måde anfægter knægtens talent. Ser man på de mål Nicklas Helenius har scoret indtil videre i seniorkarrieren, så er der nogle perler imellem. Der er nogle brag fra distancen, der er et flot mål mod AC Horsens hvor han fra baglinjen afdribler først sin direkte modstander og så også målmanden før han scorer sikkert. Der er op til flere inderside afslutninger i nærmeste hjørne, ala den han satte ind i denne uges runde mod Brøndby. Men der er ingen af de der mål hvor han rider en tackling, holder en spiller bag sig og smækker den i kassen. Der er ingen mål hvor han går op i en hovedstødsduel og trykker den ind, som man har set så ofte fra N’Doye.

Nicklas Helenius har faktisk endnu ikke scoret et mål på hovedstød i sin senior-karriere for AaB.

På topscorerlisten ligner Helenius et godt bud som afløser, men på bagstolpen efter indlæg, i hullet mellem forsvar og midtbane når der er brug for en ekstra spilstation, når der skal spilles med musklerne, der er han næppe løsningen.

Hvem er så? Det er utrolig svært at sige. Vi skal uden for Danmarks grænser, nok også Skandinavien. Baye Djiby Fall skibet er sejlet, selv hvis klubben ville ham så er chancen forsvindende lille for at han skulle være til at købe eller betale. I Norge har de en ordentlig kleppert ved navn Kim Ojo løbende rundt, men han er næppe billig og ramaskrigene hvis klubben henter endnu en afrikansk angriber fra den norske liga for en ordentlig pose penge, det ville næsten ikke være til at bære. Marcus Rosenberg og John Carew er begge transferfri, men mon ikke de begge kigger efter noget lidt større? Rosenberg har endda tidligere kategorisk benægtet at han nogensinde ville spille i Danmark.

Som sagt, det er meget svært at se hvor afløseren skal komme fra. Og mon ikke det er der Helenius kommer ind i billedet? Han er simpelthen den letteste at få øje på.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *