Lidt tanker om FCN, Barcelona og medierne

Her på det seneste har der bredt sig en holdning hos diverse sportsmedier om at Barcelona… det er ikke rigtig fodbold, vel? Det er ikke som dengang vi så Tipslørdag og Vinnie Jones løb rundt med andre folks testikler. Ja, ja, det er pasningsspil på højt plan, det er magisk når det flyder, Lionel Messi gør ting med en bold mens… Zlatan… spiser en appelsin. Det er vist ikke helt sådan den fungerer. Nå, men tiki taka er da pænt nok men vil vi ikke alle sammen hellere se noget ordentlig bold?

Det må være en eller anden form for metaltræthed for vi skal ikke længere tilbage end sidste år hvor Barcelona var det nye sort og fodbold der blev spillet som fodbold burde spilles, en sejr for fodbolden hver gang de gik på banen og tiki taka’ede sig gennem forsvar efter forsvar. Det var simpelthen det ypperste inden for fodbold og begejstringen ville ingen ende tage da FC Nordsjælland stillede op i en Barcelona-agtig 4-3-3 og praktiserede småspil af en art vi ikke har set i den danske Superliga siden Silkeborg, men de spiller 4-4-2 så det tæller ikke.

Og her er så det underlige. Mens begejstringen over Barcelona har aftaget sig, så er begejstringen over FC Nordsjælland stadig intakt og stadig fordi de minder om Barcelona. At Barcelona spiller som Barcelona, armen og nej da, at FCN spiller som Barcelona, jubii og engleklang. Måske er der fordi de ikke er så gode til det at det stadig er acceptabelt. FCN har indtil videre i ligaen scoret mere end to mål i en kamp i hele tre kampe. Barcelona har scoret fem eller flere mål i syv ligakampe indtil videre. Barcelonas topscorer i ligaen er Messi med 41 mål, FCN’s er Søren Christensen med 7. Barcelona har godt nok et par kampe mere end FCN men jeg er villig til at lægge hovedet på blokken og sige at Søren Christensen ikke ville nå Messi selv hvis han fik 10 kampe flere.

Og nej, selvfølgelig er det ikke fair rent faktisk at sammenligne “Danmarks Barcelona” med Barcelonas Barcelona, lige så lidt som det er fair at sammenligne “FC Nordsjællands Messi” (Kasper Lorentzen) med den rigtige af slagsen. Selv deres taktik er det måske ikke fair at sammenligne, jeg mener, hvad ville man helst køre med? Barcelonas “falske ni’er” eller FCN’s “fesne forward”? Ingen af de her begreb er forresten nogle jeg har fundet på, de er alle sammen brugt i et eller andet medie om FCN. Selv den fesne forward.

Så, nej, man kan ikke sammenligne dem. Specifikt kan man ikke sammenligne dem for at rose FCN for at spille en type fodbold som man kritiserer Barcelona for at spille. Ikke uden at give mig hovedpine. Så kan vi blive enige om at fra nu af kalder vi kun FCN for Danmarks Barcelona hvis vi taler om hvordan de ligger til at vinde sølv bag et hold der spiller helt i hvidt? Det ville være super.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *