Kamptanker: Mod Zilina, d. 19, 07/17.

Kampen

Av igen.

Endnu engang en kamp hvor vi slet ikke havde styr på spillet. Første halvleg var bedre end anden, men det er lidt ligesom forskellen på at blive spyttet i ansigtet og blive slået. Den ene er værre end den anden men ingen af delene er acceptabelt.

Også i dag havde vi problemer med kantspillet, hvor Boilesen havde det svært som fejlfodet back og Toutouh havde det svært som, du ved, fodboldspiller. Uden backs og kanter var der ikke den tryk-ventil som vi så sidste sæson, hvor vi altid kunne cirkulere bolden rundt i bagkæden, holde modstanderne væk og diktere tempoet. I stedet blev det alt for ofte til en febrilsk bold frem eller værre, en fejlclearing.

Nok fordi vi ikke var i stand til at diktere tempoet selv, så kunne vi heller ikke selv styre hvor mange kræfter der skulle bruges og specielt anden halvleg blev langt værre fordi vi var nødt til at spille kampen på Zilinas præmisser og tydeligvis løb tør for kræfter. Spillere der hang i tilbageløbet specielt, come on, det må man bare ikke i så vigtig en kamp.

Vi kan ikke styre spillet som vi kunne sidste sæson. Vi kan ikke spille bolden rundt på samme måde som vi kunne sidste sæson, vi har ikke den samme fart i spillet eller i benene. Det er ikke kun fysikken, men det er en del, det er ikke kun mangler på backs og fløje, men det er en del. Der er en masse der skal rettes op på og ikke særlig lang tid at gøre det på. Vi har en kamp til på lørdag og er tilbage i Europa på onsdag.

Spillere

Benjamin Verbic var god. Ikke god nok til at løfte et helt hold, ikke god nok til at afgøre en kamp selv, han har stadig brug for et godt hold omkring sig og det har han ikke for tiden, men hvor han sidste sæson blev kritiseret for ikke at have udviklet sig nok, så ligner han indtil videre en spiller der har ambitioner om at være det næste store sommersalg.

Federico Santander var faktisk også god. Tog bolden til sig, lagde den godt af igen, udfordrede når han kunne og var med til at styre det første pres. Ikke helt oppe og ringe, det var ingen, men det var ikke en dårlig kamp fra ham.

Erik Johansson havde til gengæld en dårlig kamp. Endnu en dårlig kamp, faktisk, og det er lidt skræmmende hvor meget Zankas lederskab åbenbart betød for den stille svensker, selvom det næppe kan lægges til grund for hans forfærdelige clearinger. Hvem ved, måske bidrog Zanka enormt ved bare at råbe “spark nu bolden væk, for helvede”?

Rasmus Falk spillede ikke i dag men gud hvor jeg savner ham.

Konklusion

Ståle skal i arbejdstøjet. Ikke bare med det spillemæssige, selvom det vil hjælpe med en masse af de andre problemer hvis vi kunne få styr på det, men også indstillingsmæssigt. Vi mangler tænding, vi mangler tænding som ikke er individuel frustration. Vi mangler de reaktioner som siger “nej, det her er ikke i orden, det her kommer ikke til at ske”. Og ikke så meget Pierre Bengtsson “den her testikel mangler mit fodaftryk”.

Det vil komme til udtryk som at vi mangler ledertyper og jeg siger ikke nødvendigvis at det er forkert, eller at jeg ville sige nej til en ledertype, men det jeg savner er den tænding og det er noget jeg tror vi godt kan få fra de spillere vi allerede har. Men det kræver overskud vi ikke har og det kræver den vindermentalitet vi ikke ser lige nu.

Så Ståle skal i arbejdstøjet.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *