Kamptanker: Mod Vardar hjemme, d. 2, 08/17.

Kampen

Hold da op. En kanon start (med tryk på “kanon”), så en fejl af typen der fik en til at tænke at, åh gud, det bliver endnu en af de der kampe, så et selvmål der fik os tilbage på kurs, et rødt kort fordi det er Jan Gregus, et befriende mål fra en ellers anonym Santander på oplæg af en ellers anonym Pierre Bengtsson og så et punktum sat sent i kampen, startet af Danny Amankwaa, skabt af Benjamin Verbic der trak et straffe og så sat ind uden nerver af Pieros Sotiriou, der ligner et bedre kort på straffespark end Ludwig Augustinsson var det.

Kort sagt, noget af en rutsjetur.

Snarere end at gå dybere ind i kampen vil jeg dog fokusere på en enkel situation. Hvis man følger mig på twitter (@CornerEagle), så kom jeg med samme udsagn under kampen: Målet er selvfølgelig en fejl af Youssef Toutouh, men det er ikke kun hans fejl. Jeg synes man bliver nødt til at se på Pierre Bengtssons rolle også. Her er hvordan det så ud lige da Toutouh modtog bolden. Markeret i rødt er Bengtsson, på indersiden af Balotelli.

Man kan ikke se det her, men Toutouh bliver meget hurtigt lukket ned af to Vardar spillere. Han kigger op og det han leder efter er hvad jeg talte om for et par kampe siden, nemlig en sikkerhedsventil. Han vil gerne spille den skråt tilbage til venstre, så Bengtsson enten kan tage et træk op af linjen eller i det mindste sende en lang bold op mod en angriber. Her er så hvordan det ser ud da Toutouh skal tage sin beslutning.

Han kan ikke cleare den op i banen for der står en Vardar spiller og blokerer og som man kan se, så er angriberne stadig på vej frem, der er ingen at spille den op til selv hvis der var plads. Og bag ham har Bengtsson først lige bevæget sig om på den modsatte side af Balotelli, en aflevering til ham åbner op for at Balotelli, en del hurtigere end Bengtsson, kunne enten opsnappe bolden eller i hvert fald sætte svenskeren under gevaldigt pres. Den rigtige løsning her, den sikre løsning, er selvfølgelig at smide bolden ud over sidelinjen og give dem et indkast i en farlig position. Det er ikke en optimal løsning, det ville langt fra have været en populær løsning blandt fans hvis han havde gjort det, men specielt med tilbagebliks-brillerne på havde det selvfølgelig været den rigtige løsning. Toutouh valgte i stedet at tage et træk gennem to Vardar spillere som, hvis det var lykkedes, havde givet en tre-mod-fire omstilling. Så jeg kan godt se det tiltrækkende ved hvad Toutouh prøvede på, selvom han ikke skulle have gjort det.

Men den optimate løsning, den rigtige rigtige løsning er altså at Pierre Bengtsson løber fem meter ud mod sidelinjen og er klar til at agere sikkerhedsventil. Bare for lige at pointere at stort set alle store fejl starter med en mindre fejl som man ofte slet ikke lægger mærke til.

Spillere

Jan Gregus havde en af de bedste Jan Gregus kampe i europæisk regi. Solidt pasningsspil, tog ansvar på midtbanen, et fremragende mål og så et rødt kort at slutte af på. Denne gang var det dog i det mindste to nødvendige gule kort han trak, begge kort stoppede omstillinger der potentielt kunne have været rigtig ubehagelige. Og resten af kampen var altså god, rigtig god. Jeg vil kalde Gregus for vores MoM.

Modsat Pierre Bengtsson, som godt nok fik en masse ros på TV, men som jeg følte specielt i offensiven virkede tung og langt fra den Bengtsson vi så sidst han var i klubben. Han var aldrig den stærkeste mand teknisk, men han var altid farlig fordi han lige havde nok fart i benene til at kunne tage et træk og få den halve meter han skulle bruge til at curle et indlæg ind selvom han egentlig blev dækket op af en modstander. Den halve meter der var grundstenen for hele hans offensiv, den er langt væk. Det var et fint indlæg der gav Santander muligheden for at heade os på 3-1 men det var også noget af det eneste vi så til Bengtsson fremad banen. Tilgengæld vandt han en klar guldmedalje i 100 meter “drej rundt og spil bolden tilbage i en ellers farlige position”. Defensivt var han dog bedre end hidtil set, så det var da positivt.

Konklusion

Vi er videre, vi er i et europæisk gruppespil og i følge Ståle er der nu åbnet op for muligheden for at hente til både midterforsvaret og midtbanen. Det var en utrolig vigtig kamp på flere forskellige parametre og gudskelov at vi gik videre. Så bliver det bare spændende at se hvem vi trækker i sidste kvalifikationsrunde. Jeg kan ærlig talt ikke lide nogle af holdene vi kan møde.

Så det bliver spændende!

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *