Kamptanker: Mod FC Midtjylland hjemme, d. 10, 09/17.

Kampen

Det er før set at 2-2 vendt til sejr hjemme mod FCM har været startskuddet til en mesterskabssæson og der var også en fornemmelse af at det her var en ny start af en art, Dag 1 med Zeca, Vavro og der er sikkert en tredje ny spiller som jeg vælger at glemme her.

Og Dag 1 med Falk tilbage fra start. Når vi var gode i første halvleg, var Falk god. Det første mål, den gode afleveringer fra Kvist, den fremragende aktion og hurtige aftræk fra Sotiriou, den starter med et tilbageløb fra Falk der vinder bolden tilbage på FCM’s banehalvdel. Verbic målet til 2-0, efter en god aflevering fra Falk og vigtigere, den slags vending om bold snarere end med bold som vi bare ikke ser fra andre end Rasmus Falk.

I anden halvleg blev Falk så ofret på taktikkens alter (og nok også for at holde ham klar til Europa League på torsdag) og den modsatte side med Verbic og indskiftede Pierre Bengtsson kom mere i fokus. Og begge var også indblandet i de to mål i anden halvleg, men faktisk var der et helt andet fokuspunkt for de mål fra optakten til kampen. Begge kom nemlig efter dødbolde, noget som var tidligere assistenttræner Brian Priskes ansvar. 3-2 målet kom efter et Verbic frispark hvor tre FCK’ere i muren var med til at blokere udsynet for Jesper Hansen der reagerede for langsomt på et skud der egentlig kom i hans side. Og ved Zeca’s mål til 4-2 var Sotiriou godt nok heldig med at få hovedet på og snitte den videre, men Denis Vavro var helt fri til at heade på tværs fordi en planlagt aktion endte med at han løb alene mod bagerste stolpe.

Nå ja, Vavro og Zeca. Jeg har dem ikke under Spillere punktet fordi jeg arbejder på en transfer-artikel hvor jeg kigger nærmere på dem, men positive debuter for begge. Specielt Zeca var fremragende, en debut af slagsen som der har været for få af, en spiller som ikke skal bruge to, ti, tyve kampe på at blive god, men kan gå ind og bidrage fra dag et. Men når det er sagt, så havde Denis Vavro også en fin debut og jeg glæder mig til at se mere til ham.

Spillere

Modsat Nicolaj Thomsen som højreback. Det tror jeg helt ærligt at jeg har set nok til lige nu. Kampens dårligste FCK’er, eneste reelle konkurrence er Andrija Pavlovic som var mere anonym end dårlig. Dårlige tæmninger, dårlige pasninger, misser markeringen på det første mål, ophæver offside på det andet mål og fuldendte sin aften med et selvmål. Et uheldigt selvmål, ikke meget han kunne gøre ved det, men stadig noget af et punktum.

Til gengæld var det en opløftende præstation fra Pieros Sotiriou. Han fik noget ud af sine dybdeløb i flere omgange, han var hårdtarbejdende som man regnede med fra APOEL tiden og så fik han endelig held med at agere targetmand, noget vi ellers ikke har set meget til fra cyprioteren. Og så var det selvfølgelig et flot, flot mål, en lidt heldig detalje da han tager bolden ned men så en resolut afslutning med ydersiden. En målscorers målscoring.

Konklusion

Det er let at tale om ny start, nu skal der følges op på det og det burde der også være gode chancer for mod Helsingør. Nu skal der lige spilles europæisk først, men det føltes godt i dag. Det gjorde det.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *