Kamptanker: Mod AaB hjemme, d. 15, 07/17

Kampen

Av. Første halvleg var ikke god, anden halvleg var forfærdelig. Hvis man skal tage det positive først, så kan man ikke rigtigt klandre hverken midterforsvar eller målmand noget. Til dels fordi de kom til at stå for langt tilbage til at gøre en forskel, men de var generelt rolige på bolden og havde styr på det når de blev udfordret. Ikke mindst Robin Olsen skal takkes for at holde os inde i kampen med en rigtig flot redning med fem minutter igen, hvor han allerede er på vej til siden men pludselig skal holde balancen og blive på benene da Pohl mistimer sin afslutning.

Det negative? Resten. Alt for langt mellem de to kæder, forsvaret og angrebet. Måske fordi midtbanen stort set var ikke-eksisterende. For et år siden havde man forventet at Thomas Delaney og William Kvist gik ind og hev fast i nakken på sådan en kamp, men nu er William Kvist blevet et år ældre og Uros Matic er ingen Thomas Delaney. Vi formåede hverken at holde spillet i gang når vi havde bolden eller frustrere AaB’erne når de havde den. Alt for få erobringer, alt for mange boldtab. Det skal forbedres.

Og så skal vi til at spille med backs igen. Tom Høgli var udfordret i det offensive og udgik med hvad der lignede en lårskade. Pierre Bengtsson var lidt mere sprælsk da han kom ind for Høgli men det er aldrig optimalt med en modsat-benet back. Og så lignede Nicolai Boilesen en spiller der ikke har spillet fast i meget lang tid. Han var OK med så længe kræfterne rakte, men stemplede alt for tidligt ud og kom hverken med i det offensive eller var sådan rigtig med i det defensive.

Ståle sagde efter kampen at de havde problemer med fysikken og forhåbentligt er det noget der kan forbedres relativt hurtigt. Det virkede også til at være noget der virkelig spillede ind, det var AaB der havde det der mesterskabs-overskud til sidst i kampen som vi har haft så længe. Det skal vi have tilbage, for det bliver ikke sidste gang vi spiller efter en hård europæisk kamp. Det kan ikke være en undskyldning gennem hele efteråret.

Spillere

Lüftner så solid ud og vandt endda en løbeduel eller to. Fik en ordentlig fur til sidst i kampen, men var heldigvis i stand til at spille kampen færdig. Nok den bedste debutant i dag, på FCK siden.

Andrija Pavlovic startede godt ud, men faldt ud af kampen i takt med at midtbanen smeltede i sommersolen. Han har en god venstrefod, han kan løbe i dybden, men han er ikke et kreativt bindeled mellem midtbane og angrebet på samme måde som Nicolai Jørgensen var det og har ikke fysikken til at kunne sætte sig igennem i kampe som dem her ligesom Cornelius havde det. Han skal spilles som en angriber, Pavlovic, hvis han skal have succes.

Kasper Kusk startede også godt ud, var meget bevægelig, fik så en gigantisk chance efter en halv times spil og det var det sidste vi så til Kusk i den kamp. Ikke at Benjamin Verbic havde meget mere held med sig, men han løb dog rundt og prøvede stadig. Kasper Kusk blev til Kasper det venlige spøgelse og det er desværre ikke første gang vi har set det ske.

Konklusion

Med fare for at gentage mig selv, av. Væggen skal selvfølgelig holdes fri for blasfemiske malerier, meget af hvad der var galt i dag er noget der kan og skal forbedres, men det er også tydeligt at der er nok at arbejde med. Forhåbentligt er 3-1 på udebane mod Zilina nok til at vi ikke for alvor skal være bekymrede for den kamp men på udebane mod Randers, der skal vi op i et helt andet tempo.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *