Før Kampen: FCK v. Club Brügge, 01/08/12

Så er det i morgen at dette års Europa skal vi kalde det “eventyr” begynder. Om det bliver et Disney eventyr hvor prinsen får sin prinsesse eller et af de ældre, hvor alle dør til sidst… det kommer nok i sidste ende til at afhænge af hvor meget man kan lide Europa League.

Eller “Royal League” som jeg skulle lige til at skrive.

Det er belgiske Club Brügge som kommer på besøg, Brügge fra byen Brugge. Jeg ved ikke hvorfor der er umlaut over klubben men ikke byen, men sådan er det åbenbart. Det er kl. 20:00 der er kickoff i Parken og modsat tidligere år er det 3+ helt fra de tidlige runder. Der er trupper, både FCK og Brugge, og ærlig talt… så meget kender jeg heller ikke til Brugge. Eller Brügge. Ingen af dem. Jeg kan se på truppen at Ryan Donk er med og det er jeg taknemmelig for, udelukkende på grund af navnet, og så er både Jesper Jørgensen og Bjorn Vleminckx ude med skader. Jørgensen er selvfølgelig en velkendt skikkelse fra hans tid i den danske superliga hvor han huserede på midtbanen for Esbjerg fB mens Vleminckx foruden at være række nummer tre fra toppen hos optikeren også er tidligere topscorer i den hollandske Eresdivisie. Offensivspilleren Jonathan Blondel, med en mislykket fortid hos Tottenham, er blevet i Belgien for at være med til sin fars begravelse men Brügges træner Georges Leekens fortalte på pressemødet at han tog til Danmark lige efter og muligvis var i spil til kampen alligevel. Ud fra deres kamp i weekenden mod Waasland-Beveren kommer startopstillingen nok til at se ud i nærheden af:

Vladan Kujovic

Tom Høgli – Ryan Donk – Jim Larsen – Jordi Figueras

Vadis Odjidja – Niki Zimling – Victor Vazguez

Thomas Meunier – Joseph Akpala – Lior Refaelov

Mohammed Tchité er også blevet bragt i spil til frontangriberpladsen, men indtil videre sidder Akpala på den. Og ja, de fleste ved det nok men Jim Larsen og Niki Zimling er selvfølgelig begge danskere, Zimling kender de fleste nok og Jim Larsen havde sin tid i Silkeborg før han blev solgt til Rosenborg og videre til Brügge.

Hos FCK er Bergvold røget ud og Claudemir med som eneste ændring fra AaB kampen, men spørgsmålet er hvor meget af startopstillingen mod AaB der var for at spare spillere. Sölvi Ottesen skulle også døje med en lille skade omend han er blevet erklæret klar til at spille. Og så florerer der rygter om at Vingaard skulle starte på bænken igen. Det ville så give:

Cesar Santin – Andreas Cornelius

Nicolai Jørgensen – Thomas Kristensen – Claudemir – Christian Bolaños

Bryan Oviedo – Ragnar Sigurdsson – Sölvi Ottesen – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Er Sölvi klar, så tror jeg han går ind i startopstillingen igen, specielt efter Kris Stadsgaards skuffende kamp mod AaB. Claudemir går selvfølgelig direkte ind, Jørgensen starter inde hvis Vingaard ikke gør og så kunne jeg godt se endnu en startplads til Andreas Cornelius, han har ihvertfald ikke spillet sig af og hans fysik er umiddelbart mere egnet til internationalt spil end Mos Abdellaoues er.

I øvrigt er det ganske underholdende at læse Google Translates version af Club Brügges pressemøde før kampen. Der kan man læse at FCK stadig har et stærkt hold “på trods af afgang af deres hoved”, som umiddelbart er ligeså god en forklaring som enhver anden. Der blev også forsikret for at Niki Zimling skam ikke var i familie med den usynlige mand under overskriften “Zimling: Hele min familie er at se”. Lidt mere seriøst kan man læse at Georges Leekens har stor respekt for Ariël Jacobs, hans tidligere assistent, og mener at FCK stadig har et stærkt hold. Han er også lidt bekymret for at Brügge kun har spillet en enkelt turneringskamp og at de i den kamp startede godt men så dalede i niveau. Lad dem bare gøre det igen.

Uha. Allerede i første omgang bliver det en hård tur. Jeg har ikke det store problem med at sige at Club Brügge er et hold som FCK burde kunne slå. Om de kan og om de gør er begge mere tvivlsomme, men de burde kunne. Kan og gør, for tæt til at kunne gisne om. Vi får se i morgen.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *