Før Kampen: Esbjerg fB v. FCK, 04/08/12

Så er det tid til endnu en lørdagskamp i Superligaen og et gensyn med Esbjergs forenede Boldklubber. Ja, de jyske fiskere er tilbage i Superligaen hvilket da bare tigger om et godt ordspil omhandlende fiskesuppe.

Istedet vil jeg nævne at kampen foregår på Esbjergs Blue Water Arena lørdag kl. 19:00. 19:00? Åbenbart. Den sendes også på Canal 9 hvis man ikk–19:00, virkelig? Så to lørdagskampe, den ene kl. 17:00 og den anden kl. 19:00, modsat sidste uge hvor det var en kl. 15:00 og en kl. 17:00. Er det for at tilgodese FCK’s rejsende fans? AaBs ditto fik jo så ikke samme behandling sidste uge.

Nå, never mind. Der er trupper, FCK og EfB, og hos Esbjerg er eneste ændring at Mikkel Vestergaard afløser Casper Nielsen i truppen i forhold til sidste kamp mod SønderjyskE. En hånd i vejret hvis det betyder noget for nogen? Nej? Okay så. Uden så meget andet at gå på må Esbjergs startopstilling jo så utvivlsomt blive:

Lukas Hradecky

Davidson Drobo-Ampem – Kian Hansen – Nicolai Høgh – Jonas Knudsen

Martin Braithwaite – Jerry Lucena – Mikkel Vendelbo – Jakob Ankersen

Arnór Smárason

Jesper Lange

Braithwaite startede godt nok centralt sidste gang med Lucena på bænken og Sebastian Andersen på kanten, men Esbjerg fik 0-0 mod AGF med et mere defensivt udgangspunkt og Lucena centralt, så mon ikke de prøver det igen mod FCK. Oppe foran har Esbjerg sagt farvel til Søren Rieks og der ligner Smárason umiddelbart afløseren, medmindre de har lyst til at hente en venstrebenet offensivspiller fra det Københavnske overskudslager, hint hint, Absalonsen Absalonsen.

Hos FCK er det en stor trup, tyve mand, men Jacob Busk ryger utvivlsomt og så bliver der også plads på tribunen til enten Peter Larsson eller Sölvi Ottesen, afhængig af om Sölvi er kommet sig over det slag han fik mod Brügge som holdt ham ude af de sidste par dages træning. Ud fra fredagens træning bliver det nok en lidt alternativ startopstilling mod Esbjerg, med tanke på returen mod Brügge på onsdag, men om Christoffer Remmer får en startplads på højrebacken som han havde under træning, den er nok lidt tvivlsom. Alligevel kunne det godt ligne en ide om en startopstilling mod Esbjerg, hvilket ville give:

Andreas Cornelius – Mustafa Abdellaoue

Martin Vingaard – Claudemir – Christian Grindheim – Christian Bolaños

Pierre Bengtsson – Ragnar Sigurdsson – Kris Stadsgaard – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Bliv dog ikke helt overrasket hvis Remmer rent faktisk får en startplads. Han var med i nogen opspil og afslutningsøvelser sammen med Vingaard, Bengtsson, Grindheim og Mos som alle ser ud til at starte inde, Lars Jacobsen kunne godt bruge en pause og Ariël Jacobs er jo ikke ligefrem bange for at give de unge chancen.

Hvad angår kampen så håber Esbjerg selvfølgelig på at drille FCK midt i to hårde europæiske kampe. De vil løbe meget for at prøve at få en fordel over trætte ben i FCK lejren, en Jesper Lange oppe foran kender vi jo alle som et konstant irritationsmoment og så ellers spille disciplineret gennem hele kampen. Modsat skal FCK bruge bolden meget, flytte den rundt, flytte den hurtigt, sætte tempoet og tvinge Esbjergs unge hold til at træffe hurtige beslutninger og så udnytte de fejl der kommer. Spiller for spiller er FCK bedre, det bliver måske ikke en stor sejr men det burde blive en sejr.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *