Før Kampen: Club Brugge v. FCK, 08/08/12

Så er der retur og det er “Alle mand til Brugge!”.

Bare ikke Bergvold, Absalonsen, Larsson eller Gamboa.

Ja, allerede før kampen har vi lært noget, hvis man står bag Youssef Toutouh i køen til en Champions League kvalifikations kamp, så har man nok ikke den store fremtid hos FCK.

Selve kampen er så onsdag kl. 20:30 på Jan Breydel Stadion og er man i samme situation som de ovennævnte så kan den også følges på 3+. Der er udtaget trupper, som vi vist har været inde på, FCK og Brugge. Starter vi hos Brugge, så er Bjorn Vleminckx tilbage igen mens Jesper Jørgensen stadig sidder udenfor. Niki Zimling, Mohamed Tchité og Vadis Odjidja, der alle var rapporteret tvivlsomme til opgøret er med og træner eftersigende med på fuld styrke, på trods af Brugge træner Georges Leekens udtalelser om at det stadig er lige på vippen med alle tre. Sandsynligvis ender det med samme startopstilling som i den første kamp.

Vladan Kujovic

Carl Hoefkens – Ryan Donk – Jim Larsen – Jordi Figueras

Vadis Odjidja – Niki Zimling – Jonathan Blondel

Thomas Meunier – Mohamed Tchité – Lior Refaelov

Hos FCK er de førnævnte fire udeladt af truppen, sammen med Pape Pate Diouf som forhåbentlig er udeladt af en anden, mere permanent grund, selvom der ikke er kommet noget nyt om den aftale der skulle sende ham til de Forenede Arabiske Emirater endnu. Med masser af hvile til spillere som Lars Jacobsen, Nicolai Jørgensen og Bryan Oviedo mod Esbjerg, så ender det nok også med at være samme startopstilling som i den første kamp, altså:

Cesar Santin – Andreas Cornelius

Nicolai Jørgensen – Thomas Kristensen – Claudemir – Christian Bolaños

Bryan Oviedo – Ragnar Sigurdsson – Sölvi Ottesen – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Et lille spørgsmålstegn kunne være midterforsvaret, hvor Kris Stadsgaard kom bedre ud af kampen mod Esbjerg end Ragnar Sigurdsson. Samtidig er det stadig uvist hvor meget Sölvi er kommet sig over sin skade.

Og så handler det ellers om kampen der kan ende med at afgøre så meget. Går vi videre er vi sikret europæisk gruppespil, taber vi skal vi ud i en afgørende Europa League kvalifikation. Går vi videre hedder modstanderne hold som Fenerbahce, Udinese, Lille, Gladbach eller Malaga, hvor sidstnævnte muligvis kan ende med at blive en overraskende god lodtrækning hvis deres åreladning fortsætter. Taber vi hedder modstanderne Vaslui, Feyenoord, Anzhi Makhahahaha (noget i den retning), Mura Murska Sobota og lignende. Vinder vi, så har spillerne stadig muligheden for at skulle ud og give hånd til Lionel Messi, taber de kan de se andre gøre det på TV. For nu at låne lidt fra Ariël Jacobs.

Kampens betydning kan ende med to ting. Den ene er en utrolig taktisk låst kamp hvor begge hold står godt på banen fordi alle er klar over hvad der sker hvis de ikke er 100% fokuserede hele tiden. Den anden er at presset bliver for meget og holdet går helt ned. Vi har desværre set det sidste ske lidt for mange gange. Det er alt, alt for tidligt at begynde at tale om Ariël Jacobs’ svendestykke, men det er den første store udfordring, første gang vi sådan rigtigt for at se hvad han har kunne gøre med det her FCK hold i den tid han har haft. På trods af de forholdsvis mange fejlafleveringer i den første kamp var det alligevel en meget disciplineret indsats af FCK holdet. Kan de holde den samme fokus og disciplin i returen, så har de ikke bare en chance men en god chance. Starten på sæsonen har været opmuntrende, Brugge virkede ikke ligefrem skræmmende i den første kamp, uden at skulle gå i procenter… jeg tror på den. En sejr i forlænget spilletid eller muligvis en 1-1’er der sender FCK videre.

Men jeg skal være ærlig, det er nok lige så meget håbet der taler.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *