Før Kampen: Brøndby v. FCK, 05/05/13

Og så kom dagen.

Det er derby dag og klokken er og så videre. Hvad der begyndte med Jarlen af Derby tilbage i 1780 ender nu på Brøndby Stadion kl. 19:00, 3+ hvis man ikke kan komme derud. Ja, ender og ender. Det gør det så ikke nødvendigvis og selve brugen af ordet derby ender naturligvis ikke, men (endnu en gang) kan det faktisk være det sidste Københavner-derby.

Last of the New Firms.

Den truende konkurs kom desværre aldrig, en mislykket emission blev i sidste øjeblik reddet af Aldo Petersen og en række pengemænd der alle har været yderst omhyggelig med ikke at smide nok penge i skidtet til at deres navn skulle oplyses. Intet siger kærlighed til klub og fodbold som “Jeg vil ikke have mit navn associeret med hvad der kommer til at ske i den her klub”.

Eller siger det “hvidvaskning af narkopenge”? Jeg kan aldrig huske den slags.

Anyway. Brøndby er, på trods af at både OB og AGF har gjort deres allerbedste for at hjælpe, stadig fanget i en drabelig nedrykningskamp med AC Horsens og medmindre Brøndby spiller sig helt vildt op eller Horsens falder endnu mere sammen, så kommer det hele til at stå og falde med 33. runde hvor Brøndby skal til Horsens. Så det gælder egentlig bare om at give dem så dårligt et udgangspunkt før den kamp som muligt.

Og så kan vi vist også vinde et dansk mesterskab derude. En sejr eller, desværre, uafgjort kan gøre det. Jeg siger desværre, for står den 1-1 med et kvarter igen så kommer vi nok ikke til at se nogen hold prøve at forcere. Selvfølgelig, står den 1-0 til Brøndby med et kvarter igen er der også en chance for at vi ikke ser det her FCK hold prøve at forcere, men nok om min personlige holdning til Ariël Jacobs. Uanset, med sejr eller uafgjort så er både det danske mesterskab og en plads i næste sæsons Champions League på plads. Så der er en masse på spil, forhåbentlig får vi en kamp der kan leve op til det.

Brøndby har udtaget deres trup her, FCK har bare udtaget “alle mand” uden at komme nærmere ind på det. Det er også fair enough, nu hvor man står til at vinde mesterskabet, selvom det nok vil føles lidt mærkeligt for Pape Pate Diouf hvis han skal gå rundt inde på Brøndby Stadion efter kampen med guldparyk på. Mens TK står ude til siden og ikke vil lege idiot.

Hos Brøndby er Dario Dumic ude med karantæne og Jan Kristiansen med skade, mens Michael Tørnes, Dennis Rommedahl, Daniel Stenderup og Clarence Goodson er med igen. To af de tre går nok direkte ind i startopstillingen og man må næsten regne med at Lebogang Phiri får chancen igen efter en god kamp mod OB.

Michael Tørnes

Frederik Holst – Martin Albrechtsen – Daniel Stenderup – Patrick da Silva

Lebogang Phiri – Mikkel Thygesen

Dennis Rommedahl – Quincy Antipas – Jens Stryger Larsen

Simon Makienok

Hos FCK er alle med, så man må gå ud fra at det er stærkeste opstilling men med TK istedet for Delaney.

Andreas Cornelius – Cesar Santin

Nicolai Jørgensen – Thomas Kristensen – Claudemir – Christian Bolaños

Pierre Bengtsson – Ragnar Sigurdsson – Kris Stadsgaard – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Jeg har faktisk ikke så meget at sige om selve kampen. Jeg håber den bliver god, jeg tvivler dog. Vi er ikke inde i en god stime og Brøndby har for en gangs skyld noget selvtillid. Omvendt burde kvalitetsforskellen være sigende. Og man kan håbe på at Auri “FCK kampen er ikke noget specielt for mig og den skal heller ikke være det for spillerne” Skarbalius holder motivations-tale før kampen.

Kom nu, spark til et hold der ligger ned. Giv os nu den sejr. Og DM og CL. Ej at forglemme.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *