Efter Kampen: SønderjyskE v. FCK, 25/04/12

Jeg har!

Da godt nok aldrig set så dårlig en fodboldkamp siden… sidst FCK spillede ude mod SønderjyskE i pokalen.

OK, vi er videre, i finalen, we played like shit but we’re in the cup final. For nu at låne Carsten V. Jensens fine ord. Og endda med et par spillere der fik sig en pause. Hel eller delvis. FCK startede i en delvis pokalopstilling med Kim Christensen på mål, Gamboa ganske rigtigt ind istedet for den skadede Lars Jacobsen og så med Matthias “Zanka” Jørgensen i hans første kamp fra start siden uheldet sidste år mod Lyngby. Lidt overraskende var det så med Bryan Oviedo på venstreback istedet for Pierre Bengtsson, men der er åbenbart en minimum to Costa Ricanere regel der skal opholdes og når nu Christian Bolaños startede ude måtte Oviedo så tage tjansen. De to kanter, som sagt Bola-løse, hed så Diouf til venstre og Vingaard til højre mens Mos Abdellaoue afløste Santin ligesom sidst.

På papiret.

Reelt stillede vi op i den sjældent sete 0-0-1 opstilling med Dame N’Doye oppe foran og… Det var det. Er det for groft, så kan Mos, Diouf og Oviedo snige sig med som “OK”. Resten rangerede fra “anonym” til “gid han havde været anonym”. Martin Vingaard havde sådan circa to aktioner i den time han fik, et skud langt over mål inde i feltet og et forkølet skud udefra. Bortset fra de to kunne han lige så godt have lagt sig til at sove lige efter kickoff og intet ville have ændret sig. Havde Stadsgaard, Zanka og Kim C. gjordt det var resultatet måske blevet bedre.

Jeg skrev efter den første semifinale kamp at Kim Christensen er en fin reserve men ikke har niveauet til at tage over efter Wiland. Jeg er ved at være usikker på den der “fin reserve” del, og mere sikker end nogensinde på at han ikke har niveauet. De to første mål kan man ikke laste ham, men hans placering ved 3-1 og 4-2 målene var under al kritik. Specielt målet til 3-1 hvor han kalder Stadsgaard væk med en “Jeg har!” uden at have den fjerneste ide om hvor Antipas er…

Ikke at Stadsgaard havde en bedre kamp. 1-1 målet er en kombination af Grindheim der endnu en gang buser på en modstander der bare kan trække forbi ham og Stadsgaard der står for højt og lader Antipas løbe bag ham. Ved 2-1 målet er det Stadsgaard der hænger og spiller SønderjyskE spilleren onside. 3-1 har vi dækket og 4-2 er Gamboa der ikke sætter sig igennem overfor Antipas.

Stakkels Gamboa havde ikke en særlig god gen-debut, ikke hjulpet af den forfærdelige indsats af midterforsvaret. Han havde i flere omgange hænderne fulde over for en meget mobil Quincy Antipas og selv om han et par gange formåede at vinde de indbyrdes dueller, så var hans positionsspil ofte mangelfuldt. For nu at sige det pænt. Hans offensive egenskaber så vi ikke det store til, han havde kun et enkelt gennembrud på kanten som endte med et fladt indlæg ind mod Mos. Det skal dog siges at han var en del af 3-2 målet, det var hans tværbold som N’Doye prikkede videre til Mos. En kamp som den mod SønderjyskE gør mig ked af at vi sagde farvel til Johnny Thomsen. Ikke så meget fordi jeg hellere ville have JT som backup end Gamboa, men fordi Gamboa virker som en spiller der ville have godt af et halvt til et helt år udlejet til en anden Superliga klub, ala Oviedo. Selvfølgelig håber man fra klubbens side at han kan få det samme slags gennembrud som Oviedo fik, Oviedo var også en spiller som man i lang tid havde svært ved at se have en fremtid hos FCK, men tiden hos FC Nordsjælland hjalp ham rigtig meget ikke bare spillemæssigt men også forventningsmæssigt. Det gav ham en ide om hvad der skulle til for at spille i Superligaen, noget som man bare ikke får af træningspas og reservekampe. Gamboa ville kun blive bedre af sådan en tur.

Ikke at man rigtig kan sige noget om folks niveau efter sådan en kamp. Forhåbentlig. Det var godt nok det værste jeg har set pasningsspillet siden… Det var godt nok det værste jeg har set pasningsspillet. I første halvleg blev bolden smidt væk 16 gange og yderligere 13 gange var det en dårlig aflevering der blev holdt inden for egne rækker. I anden halvleg hed tallene 17 og 10. Så kunne man sige at opspillet blev marginalt bedre i anden halvleg og det kun var den sidste aflevering der manglede kvalitet. Desværre, nej. En foruroligende del af de bolde der blev smidt væk kom fra midterforsvaret og nedgangen i antal af dårlige afleveringer kom primært fordi i anden halvleg var første og sidste aflevering den lange bold op mod enten Dame N’Doye eller Mos Abdellaoue. Med større eller mindre held afhængig af modtageren.

Nu er det her vist blevet langt nok uden at jeg begynder på Mos, Bengtsson eller Bolaños. Eller Santin og hans stenkolde straffespark. Nok om det, they played like shit and are in the cup final.

Så er det AaB på søndag. Det kan ikke blive værre.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *