Efter Kampen: SønderjyskE v. FCK, 22/07/12

Nej, hov, jeg kan se i mine noter at jeg er kommet til at bytte rundt på mine forudsigelser for de sidste to kampe. Det var FCM kampen jeg mente ikke ville ende uafgjort og SønderjyskE kampen som ville ende 1-1 med Mos som målscorer.

*host*

Ja, Mos Abdellaoue viste lidt af takterne fra træningskampene, Quincy Antipas viste ikke ret meget af hvad der gjorde ham så farlig sidste sæson og så endte det hele med en uafgjort. Faktisk en bedre kamp fra FCK’s side end sejren over FC Midtjylland uden at det kom helt derop hvor man bare sad og ventede på sejrsmålet.

Faktisk var det mest imponerende nok hvor meget SønderjyskEs offensiv blev nulstillet. De sidste to gange FCK var på Haderslev Stadion scorede SjE tilsammen seks mål og deres omstillingsspil og specielt Quincy Antipas voldte store, store problemer. Denne gang var der godt styr på omstillingsmulighederne, i anden halvleg havde SjE tit problemer med bare at få bolden ud af egen banehalvdel før FCK enten var på plads igen eller havde erobret bolden tilbage, mens Quincy Antipas blev holdt nede på kun tre reelle afslutninger i hele kampen.

Omvendt havde FCK sine egne problemer med at komme til de helt åbne chancer. Elleve hjørnespark mod SjE’s fire vidner selvfølgelig om en del overtag i spillet men også om at der alt for ofte var en eller flere SønderjyskE spillere mellem målet og afslutningerne. På trods af at SønderjyskE ofte blev presset langt tilbage på banen, så blev det aldrig rigtig til det der ishockey power play spil som vi ofte så under Ståle Solbakken. Der var ikke nok bevægelse på den sidste tredjedel af banen, ikke nok fart over spillet. Hvilket ikke blev hjulpet af at det i længere perioder kun var Christian Bolaños der så ud til at være i stand til at sætte en mand. Cesar Santin kom godt ud til kampen og viste aggression, Bryan Oviedo lagde flot op til målet og var pågåelig i sine løb, men begge er meget afhængige af acceleration når de skal sætte en modspiller. Når vi ind i anden halvleg, så er det kun Bolaños der kan fiksere sin modspiller med en lille finte eller pludselig temposkift. Det gjorde han så også et par gange, men der løber vi så ind i et andet problem.

Dame N’Doye var selvfølgelig ikke med og ligner en spiller der har spillet sin sidste kamp for FCK. Mos Abdellaoue fik så lov til at beholde sin plads istedet for Andreas Cornelius, som jeg lidt have forventet. Faktisk var det kun Bergvold ind for Claudemir der var ændret fra FCM kampen, så heller ingen Kris Stadsgaard. Men Mos og Santin sammen oppe foran, selvom de kom bedre ud til det denne gang og Mos rent faktisk både rørte bolden og var mere med i opspillet, ligner stadig ikke en holdbar løsning som angrebsduo. De tager stadig for mange af de samme løb, specielt de samme løb til forreste stolpe. Ikke så overraskende, de er begge to den lille, vævre type der skal tage de løb til forreste stolpe mens den store hovedstødsstærke angriber tager sig af bagstolpen.

Den store hovedstødsstærke angriber er bare ikke på banen.

Han kom det, dog. Unge Andreas Cornelius fik endnu et indhop og gjorde det okay, uden at det var prangende. Man så måske lidt af hvorfor han alligevel blev holdt på bænken til dagens kamp, han er stadig kun 19 år og havde sit hyr med at få bolden under kontrol og få den videreformidlet. Tilgengæld var det skønt at se ham efter et hjørnespark oversprinte en SjE spiller og vinde bolden tilbage allerede på kanten af feltet, den slags energi er det rart at kunne sætte ind fra bænken. Nicolai Jørgensen der kom ind med et kvarter igen for en træt Martin Vingaard så man tilgengæld ikke helt så meget til som sidste uge mod FCM. Han holdt sig meget ude på sin kant og havde kun en enkelt aktion hvor han satte fart på og gled forbi to-tre SjE spillere. Mod FCM var han som del af en tre-mands midtbane positioneret længere inde på banen og måske er hans fremtid på holdet mere som hængende angriber end det er at slå den nye anfører af på venstrekanten. Derinde ville han være mere med i spillet, stadig med frihed til at falde ud i siden men også med muligheden for at præge opspillet og måske vise lidt af den målfarlighed som han viste under U21 EM sidste år.

Martin Bergvold skal vi også lige omkring. Han fik chancen istedet for Christian Grindheim på den centrale midtbane og viste at han er en kompetent midtbanespiller uden så meget mere i sig. Dem har vi et par stykker af. Metervare. Med Thomas Kristensen ved siden af sig så vi en jævn midtbane uden de store udslag, dem der kom var så desværre i negativ retning, blandt andet målet til 1-0 hvor TK først smider bolden væk og så ignorerer Hedinssons løb ned bag ham. Det er næsten heldigt for TK at Wiland dropper der, for havde Hedinsson hamret en utagelig bold ind der, så var alt fokus landet på TK istedet for at det var Wiland der skulle stå efter kampen og tage målet på sin kappe. Vi har stadig problemer på den centrale midt og selvom Bergvold viste at han ikke er en decideret svækkelse i forhold til dem vi ellers har, så viste han også at han ikke er løsningen.

Men i sidste ende, uafgjort mod SønderjyskE. Acceptabelt resultat efter at have haft betydeligt bedre styr på modstanderen end frygtet. Det er svært at være alt for utilfreds, så længe udviklingen går den rigtige vej. Desværre bliver midtbaneproblematikken næppe løst før der kommer nye ansigter ind og det sker næppe før Dame N’Doye er solgt og hvem ved hvornår det bliver løst? Måske før træningskampen på onsdag mod WBA. Forhåbentlig før AaB kommer på besøg på lørdag. Vi får se.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *