Efter Kampen: FCK v. Silkeborg, 23/09/12

Jamen dog for en kamp.

Eller, jamen dog for en første halvleg. Silkeborg kampen var den der “game of two halves” jeg talte om mod Molde, to forskellige hold der styrer hver sin halvleg, der var bare ingen af de hold der var Silkeborg. Første halvleg sad FCK på, det København hold der ville ud og vise noget, der spillede frisk og offensivt og hev Silkeborg fra hinanden som vådt køkkenrulle. Anden halvleg sad FCK på, det København hold der skulle ud og køre et stille 11 mod 11 træningspas, en af de der professionelle indsatser uden noget på spil.

Ragnar Sigurdsson prøvede med et langskud, det er hvor seriøst det var.

Michael Jacobsen spillede venstreback, det er hvor seriøst det var.

Ariël Jacobs brugte sin tredje indskiftning før det 80. minut, det er hvor seriøst det var.

Og alligevel blev der scoret, Martin Vingaard der trak ind på klicheernes holdeplads, hvor tredje gang er lykkens gang, og sendte et følt skud over i det lange hjørne.

At en nærmest ligegyldig anden halvleg vitterlig var ligegyldig kan nok bedst ses på at Vingaards mål gjorde det til slutresultatet 5-0, efter fire fremragende scoringer i første halvleg. Nicolai Jørgensen viste endnu engang hvorfor det nok var smart af CV ikke at vente alt for længe med at gøre hans aftale permanent, to flotte mål og flere flotte aktioner inklusive en fræk hæl-assist til målet til 2-0. Det mål var så et af to scoret af FCKs anden unge himmelstormer, Andreas Cornelius, der endnu engang viste prøver på talentet. At han i den alder på den måde kan skrælle forsvarsspillere med sine løb uden bold er muligvis noget af det mest imponerende ved ham. Og han har ellers mange imponerende egenskaber. Han kan endda afslutte med højrebenet, sådan da. Kigge væk finten er nu mest set ved afleveringer, men hvis den virker for Cornelius ved skud på mål, så skal jeg da ikke blande mig.

Nå, men både Jørgensen og Cornelius har og får en masse opmærksomhed, så jeg vil i stedet kigge på et par debutanter, en rigtig en og en startopstillings debutant. Rurik Gislason var endelig med efter at have siddet udenfor i de første par kampe efter hans skifte fra OB og efter et par gode indhop var der en startplads til den unge belgier Igor Vetokele oppe foran. Begge ind for spillere som ikke kommer til at være her næste sæson, det er helt sikkert Cesar Santins sidste sæson for klubben og Christian Bolaños må formodes at blive solgt senest til sommer og nok nærmere i vintertransfervinduet, så det var måske fremtidens højrefløj og angreb vi så der. Af de to må man sige at Rurik er den der er mest forskellig fra manden han afløste. Han viste sin løbevillighed mod Silkeborg, han var meget mobil både offensivt og i presspillet og når han havde bolden med plads foran sig så gik det tjept. Der var naturligt nok lidt usikkerhed omkring samspillet men generelt faldt han godt ind i spillet og havde også et par fine afslutninger. Det var ikke helt en Rundens Hold præstation, undskyld Jesper Thygesen, men en med lovning om mere.

Og så ser han godt ud i den hvide dragt og det tæller også for noget.

Imens var Vetokele en del mere op ad Santin i spillestil, mobil, hurtig og aggressiv. Han havde nogle af de samme samspils problemer som han kommer efter med mere spilletid og han var ikke helt på samme måde med i spillet som Gislason, naturligt nok da han lå som angriber, men var alligevel med i to af målene og havde et hovedstød på overliggeren. Han er umiddelbart længere fra en startplads end Gislason men endnu en positiv oplevelse.

Eller, måske er han ikke så langt fra en startplads. Det var en lidt mærkelig kamp når man ser på startopstillingen og kampprogrammet. Thomas Kristensen blev sparet, udeladt helt fra truppen, mens Bolaños og Santin startede ude. Nicolai Jørgensen stillede fra start men fik kun første halvleg og Pierre Bengtsson fik også en lidt uvant tidlig fyraften. Fair nok oven på Molde kampen men nu på onsdag er der så pokalkamp mod Fredericia, hvilket virker som en mærkelig kamp at gemme Bolaños og Santin til. Det virker nærmere som en af de kampe som Gislason og Vetokele burde spille. Det kan selvfølgelig være at Vetokele får chancen igen og så med Santin ind istedet for Cornelius som sikkert godt kunne bruge en pause, men resten af startopstillingen er svær at gennemskue efter dagens kamp. Der er en rimelig god chance for Remmer ind for Lars Jacobsen og det er næsten alt hvad jeg tør sige.

Lidt paradoksalt kommer FC Fredericia nok til at byde på mere modstand end det bovlamme Silkeborg hold vi mødte gjorde. Det var en flot præstation men en billig baggrund. Men dem tager vi også gerne.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *