Efter Kampen: FCK v. Club Brügge, 01/08/12

Der var engang…

Og længere nåede vi ikke i denne omgang af det store europæiske eventyr, for begge hold havde taktikken i højsædet i en kamp hvor man skam godt kunne se at de to trænere kendte hinanden særdeles vel. Der var lagt stramme bånd på både offensiv og defensiv og så endte det i en kamp uden de store chancer eller seværdigt spil.

Ikke at det var en dårlig kamp, jeg syntes faktisk den var pænt underholdende for hvad den var. Jeg så den først dagen efter men selv om jeg godt kendte resultatet så formåede den alligevel at holde min interesse hele vejen igennem. Der var gode præstationer fra Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius, jeg går endda imod strømmen og mener at Claudemir var en af de bedre på dagen. Han havde en forfærdelig aflevering på midten af banen som han selv rydder op og så en tværaflevering som Sölvi mishandler totalt men Werge alligevel vælger at tørre af på Claudemir og det er sådan set det. Tilgengæld har han også flere gode afleveringer både på tværs og frem i banen og så tager han rent faktisk nogen dybdeløb fra den centrale midtbane.

Jeg ved ikke om folk stadig kan huske hvordan de ser ud? Det er et stykke tid siden vi har set dem.

Lars Jacobsen havde et godt indlæg.

Der var en del gode ting vi ikke har set længe.

Der var ikke så mange chancer. Brügges 4-3-3 var i dagens anledning en 4-5-1, med den mobile Tchite som spydspids istedet for den mere fysiske Akpala. Der skal det også siges at på trods af visse problemer med boldkontrollen, så havde Sölvi og Sigurdsson godt styr på både Tchite, som ellers er en type som har voldt dem problemer før i tiden, og Akpala. I modsatte ende var Brügges fløje godt med til at holde Jørgensen og Bolaños i ro. Jørgensen havde mere succes med at trække ind i banen og vende på sin modstander, men Bolaños kom også igennem i et par situationer hvor samspillet med Lars på backen kom til sin ret. Oppe foran var Andreas Cornelius ivrig i sit presspil og så flere gange ud til at kunne bruge sin fysik positivt, før en rumænsk fløjte ødelagde det.

Der kom nogle stykker af dem, faktisk. Det var ikke på nogen måde en hjemmebanedommer og det gik primært ud over Cornelius der i flere omgange var inde i umiddelbart legitime dueller der alligevel blev fløjtet frispark på. Jeg lagde også mærke til to nærmest identiske frispark hvor en spiller stopper op og modstanderen lige tager begge ben i forbifarten. Det ene blev begået af Vingaard i en ufarlig situation midt på banen, det andet blev begået af kaptajnen Hoefkens på Oviedo lige uden for feltet. Kun en af dem gav gult kort, det var ikke det på Oviedo.

Nå, det bliver en kort en denne gang. En lige kamp mellem to meget lige mandskaber med et lille plus på kontoen til FCK. I Belgien skal Brügge så lidt længere frem på banen. Betyder det at de overtager mere af spillet eller kommer det bare til at åbne mere op for chancer til FCK? Det bliver det lille svendestykke for Ariël Jacobs indtil videre. Jeg ser ihvertfald mere positivt på FCKs chancer efter den her kamp, på trods af 0-0 resultatet.

Og så er det Esbjerg på lørdag. Der lugter allerede lidt af fisk.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *