De nye skandinaviske konger

Der er gået sport i at rangere de skandinaviske hold overfor hinanden efter Malmös imponerende Champions League kvalifikation og FC Sofa skal da også være med der.

I Danmark må man umiddelbart sige at FC Midtjylland, de forsvarende danske mestre og eneste danske hold der stadig er med i Europa (nej, det var ikke en fejl) har sneget sig foran FC København. Historiemæssigt har de godt nok endnu ikke det store at komme med, det ville klæde klubben bare en enkelt gang at omsætte de store armbevægelser og lige så store datasæt til en omgang europæisk gruppespil, men det har de jo sådan set stadig muligheden for. Det har vi ikke her i FCK, desværre, så selv om vi har prøvet de der sagnomspundne ni gruppespil i træk, så må førstepladsen i Danmark nok gå til FCM lige for tiden. Resten af ligaen har ret beset ikke gjort nok til at det kan betale sig at udskille dem på en rangliste.

I Sverige har Malmö nu kvalificeret sig til Champions League for andet år i træk, men samtidig ligger de nummer 5 i den hjemlige liga og kan ende med slet ikke at skulle spille europæisk næste sæson, så det er alligevel rimelig svært at vurdere hvor de ligger rent styrkemæssigt. Og jeg har simpelthen ikke set nok af den svenske liga til troværdigt at kunne vurdere resten af holdene.

Og jeg har set mindre til den norske liga end den svenske, så den kan jeg slet ikke udtale mig om.

Okay, det var hurtigt overstået.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *