Kamptanker: Mod Silkeborg hjemme, d. 23, 09/17.

Kampen
Efter runde 7, hvor FC Nordsjælland stillede op i en 3-4-3 formation og slog os 3-0, er det åbenbart kommet på mode at gå over i samme formation når man skal møde FCK. FC Midtjylland skiftede til 3-4-3, Helsingør spillede for første gang 3-4-3 mod os og i dag var det så Silkeborg der valgte at skifte til tre mand i forsvaret.

Mod FCM scorede vi fire gange, mod Helsingør scorede vi fire gange og i dag slog vi så Silkeborg 4-0. Den taktiske revolution længe leve!

Nej, seriøst, hold må hjertens gerne blive ved med at skifte over til en 3-4-3 mod os, jeg er sikker på at det var derfor FCN slog os og ikke omkring hundrede andre grunde og hvis hold uden FCNs øvrige spillestil, spillertyper eller underlag bare bliver ved med at prøve den 3-4-3, så skal det nok lykkes før eller senere.

Indtil det sker, så kan vi så blive ved med at score fire mål per kamp. Det ville jeg havde det OK med.

Nok engang var det venstresiden der boltrede sig i dag, Verbic er godt i gang med at følge salgsplanen lagt sammen med Ståle og Nicolai Boilesen viste endnu engang at han er på et højere niveau end FCK og uden hans skadeshistorik ville rende rundt i en langt større liga. Målet til 2-0 er en position hvor langt de fleste “klassiske” FCK backs ville smide en ballonbold til bagerste stolpe, men Boilesen afleverer fladt tilbage til Verbic der nu er helt blank foran mål. Klasse mål, hele vejen igennem.

Højresiden så vi ikke lige så meget, selvom det første mål kom på et godt indlæg fra Peter Ankersen. Ankersen kom godt nok med frem, men fandt ikke de samme åbne rum som Boilesen gjorde i modsatte side. En stor del af forklaringen på det falder igen på Kasper Kusk som havde, undskyld udtrykket, en narrefisse af en kamp. Masser af farlige positioner, intet slutprodukt, en enkelt afslutning. Forhåbentlig er Rasmus Falk snart tilbage i fuld vigør og så bliver det generelt spændende at se hvordan kant-situationen kommer til at se ud til sommer og måske allerede i vinter transfervinduet.

Den centrale midtbane kan jeg lige hurtig vende, endnu engang solid, Zeca viste sig endnu engang som en fremragende fysisk spiller af typen som man ikke nødvendigvis havde regnet med første gang man så kropsbygningen og selvom han ikke var knivskarp i alle pasningerne, så var det heller ikke hans rolle i dag. Det var Jan Gregus der skulle tage sig af den del og det var endnu en gang en rigtig, rigtig stærk præstation fra ham. Zeca og Gregus kan kun være førstevalget på den midtbane og specielt når Keita kommer tilbage fra det svenske til vinter, så kan den centrale midtbane gå fra at være et ømt punkt til et af vores mest spændende punkter i truppen.

Spillere
Carlo Holse fik jeg ikke nævnt efter Skive kampen, jobrelateret travlhed gjorde at jeg dårligt nok fik set kampen og slet ikke skrevet om den, men hvor er det dog godt at se et ungt angrebstalent komme ind før en etableret Superliga-spiller som Martin Pusic, og vise igen og igen at han gerne vil have bolden. Holse er som type en anderledes angriber end dem vi ellers har, han gik umiddelbart ind og lå nærmest som en hængende angriber fra start, men han var også god til at true i dybden og burde med lidt bedre afleveringer fra specielt Pusic nok havde haft muligheden for at score mindst et enkelt mål. Det var kun et kvarter men det var et godt kvarter.

Konklusion
Rigtig god offensiv kamp og kun den mindste snert af de defensive problemer vi har kæmpet med tidligere. Forskellen på denne kamp efter en letvægtskamp mod Skive og så Helsingør kampen efter en sværvægter mod Moskva var sigende. Nu bliver det så spændende at se hvad vægtklasse Sheriff ender med at ligge i.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *