Før Kampen: OB v. FCK, 02/09/12

Ja, ja, så fandt vi ud af hvorfor det hedder et europæisk eventyr. I sidste ende var det for godt til at være sandt.

Men livet går videre og denne gang går det videre med kampen mod OB. Turen går til Odense, hvor TRE-FOR Park lægger græs til kampen med kick-off kl. 19:00. Det vil sige at en søndagskamp kl. 19:00 på 3+ ikke kommer til at stå mellem de danske mestre og Brøndby IF. Inkaerne havde ret, 2012 er året hvor jorden går under.

Der er trupper, FCK og OB, og det er to trupper der er mærket af transfervinduets hærgen. Hos OB er Kalilou Traoré røget til Sochaux mens den norske angriber Marcus Pedersen er kommet til på en lejeaftale fra Vitesse. Jesper Christiansen, Christian Sørensen og Daniel Høegh er alle ude med skader. Pedersen, der i sin tid i Norge blev kaldt den norske Wayne Rooney, er næppe klar til at gå lige ind i startopstillingen, men han kan sagtens blive en gevinst for OB på sigt. En spændende spiller at følge. Med skader og andet bliver startopstillingen for OB nok:

Mads Toppel

Esben Ruud  – Anders Møller Christensen – Kasper Larsen – Bashkim Kadrii

Rurik Gislasson – Jacob Schoop – Andreas Johansson – Emil Larsen

Rasmus Falk

Morten Skoubo

Der burde være muligheder mod den centrale midtbane, hvis det ikke var fordi vi stillede med en der er circa lige så letvægter.

Speaking of, FCK’s trup er også blevet ramt af transfervinduet og det en del mere i en udadgående retning. Johan Absalonsen, Martin Bergvold, Peter Larsson og så en spiller man rent faktisk gerne ville beholde, Bryan Oviedo har alle forladt klubben og da der samtidig er karantæne til Martin Vingaard og skade til Christian Grindheim, så er det stort set kun Søren Frederiksen og Youssef Toutouh der er blevet efterladt i København. Det er lang tid siden truppen har været så streamlinet og man må næsten formode at der kommer til at ske et eller andet på mandag for lige at fylde på med en enkelt mand eller to. Man må formode at startopstillingen kommer til at lægge sig meget op ad Lille kampen, dog med Nicolai Jørgensen på venstrekant og Cornelius oppe foran.

Andreas Cornelius – Cesar Santin

Nicolai Jørgensen – Thomas Kristensen – Claudemir – Christian Bolaños

Pierre Bengtsson – Kris Stadsgaard – Ragnar Sigurdsson – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Et lille spørgsmålstegn er midterforsvaret, Sölvi Ottesen er klar igen og Michael Jakobsen virker også som en spiller Ariël Jacobs gerne vil have spillet ind i en fart, men bliver der ændret bliver det højst sandsynligt kun på en af pladserne og der må man næsten tro at Sölvi står forrest i køen.

Salget af Bryan Oviedo er selvfølgelig et stort tab spillemæssigt, men hvis vandrørene taler sandt og man fik 35 millioner for ham plus ti mere i optioner, så er det et salg man skal foretage. Selv hvis pressens oplysninger om et sted mellem 20 og 25 millioner er rigtigt er det stadig et flot salg af en spiller med under et år tilbage på kontrakten, specielt set i lyset af at OB kun fik mellem 10 og 15 millioner for Kalilou Traoré. Det betyder dog at spillestilen på venstrekanten bliver nødt til at blive mere ligesom højrekanten, med en udfordrende fløj og en back der koncentrerer sig mere om overlap end en-mod-en situationer. Med Oviedo derude kunne man altid give ham bolden og lade ham prøve at komme forbi sin direkte modstander, det kan man ikke med Bengtsson. Faktisk skal man tilbage til tiden med Grønkjær og Oscar Wendt derude for Wendt var godt nok heller ikke en dribler af natur. Det betyder så at den helt store taber i spillet her kan ende med at blive Martin Vingaard. Han har generelt ikke spillet godt siden han kom tilbage fra sin skade men af type er han heller ikke den udfordrende slags som Bolaños i modsatte side og nu Nicolai Jørgensen er, typen der ligesom Grønkjær før i tiden kan trække to spillere til sig og skabe rum for backen til at komme i overlap.

Nå, det bliver interessant at se hvordan den nye venstreside kommer til at se ud, det bliver måske slet ikke Bengtsson alligevel. Nu går der pludselig rygter om Jesper Juelsgaard og det kan man jo mene om hvad man vil, men han er heller ikke typen der fra stående pludselig sætter en mand. Et eller andet skal der ske derude. Mon ikke Ariël Jacobs har styr på det. Han virker sådan.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *