Før Kampen: FCK v. Silkeborg IF, 10/03/13

Så er i dag dagen der i går var i morgen og for første gang i hvad der føles som flere måneder er der dømt Superliga i Parken.

Hvad? December? Så kan jeg bedre forstå det.

Nå, men det er altså Silkeborg der venter i Parken i dag, kl. 17:00 og står du uden billet men kender du en med sæsonkort, så tjek op, der skulle være fribiletter i omløb. Og, øh, pak dig godt ind, det er koldt i dag. Eller se den på Canal 9 istedet. Der er udtaget trupper, her og her, til en kamp mellem top og bund hvor topholdets fans nok ville kunne overleve et pointtab. Mærkelig nok. Ikke at der er den helt store chance for at det sker, må det indrømmes. Silkeborg har i klubbens historie kun tre gange vundet over FCK i Parken så Viggo Jensen skal have fat i en plan af Egon Olsen’sk kaliber for at låse FC Franz Jäger op.

Ser vi på Silkeborg først så er Simon Jakobsen og deres nye jamaicanske angriber Steven Morissey røget ud af truppen i forhold til AaB kampen, mens Adeola Runsewe, Sune Kiilerich og Nicolaj Køhlert er blevet indlemmet. Det burde ikke give de store ændringer i startopstillingen, hvor Kiilerich må forventes at gå direkte ind og afløse hans egen afløser Simon Jakobsen.

Lasse Heinze

Christopher Poulsen – Jesper Mikkelsen – Sune Kiilerich – Daniel A. Pedersen

Dennis Flinta

Kasper Risgård – Frank Hansen

Jesper Bech

Marvin Pourié – Martin Svensson

 Hos de københavnske løver er Rurik Gislason tilbage i truppen mens Thomas Delaney sidder over med et bøjet ribben. Umiddelbart ligger der en forventning i diverse medier om at Daniel Jensen fortsætter på pladsen som hængende angriber og jeg vil sige at jeg vil ikke blive overrasket hvis det sker, bare skuffet. Nej, jeg vil faktisk også blive lidt overrasket, nu hvor Delaney sidder ude. Så ville man være uden dækning på den centrale midtbane hvis man startede med alle tre på banen. Så bliver spørgsmålene hvilke to spillere tager den centrale midtbane og hvem sætter man op ved siden af Cornelius?

 På den centrale midtbane har jeg tidligere sagt at jeg regnede med at vi ville ende med Claudemir og Daniel Jensen. Efter mål mod OB og en rigtig god anden halvleg, så har jeg svært ved at se Claudemir blive sat på bænken. Så skal det være TK eller Daniel Jensen ved siden af? Daniel Jensen virkede til at være Ariël Jacobs ønske så man må gå ud fra at han spiller hvis han kan. Jeg tror det bliver Daniel Jensen og Claudemir mod Silkeborg. Også med tanke på det enorme løbearbejde Daniel Jensen ydede mod OB, det ville ellers være noget af det man mistede ved at sætte TK på bænken.

Med Daniel Jensen på midtbanen vil der være en åben plads oppe i angrebet og der står valget mellem Cesar Santin og Igor Vetokele. Den ligger umiddelbart til Santin, men det har altså været en sløj opstart af en spiller der støt er faldet i niveau de sidste par år. Reservekampen mod AGF havde en afbrænder af typen som ville være uacceptabel i en 2. divisions klub men som vi desværre har set alt for mange af fra Santins side. Modsat har Igor Vetokele, der startede inde sidst Silkeborg var på besøg i Parken, fået en hel vinteropstart efter sin skade og må regnes for at være helt i form nu. Jeg håber på Igor, at starte med Santin ville udelukkende være på grund af anciennitet. Så det sker nok. Men alligevel.

Igor Vetokele – Andreas Cornelius

Nicolai Jørgensen – Daniel Jensen – Claudemir – Christian Bolaños

Pierre Bengtsson – Kris Stadsgaard – Ragnar Sigurdsson – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Og så skal det da også nævnes at den nye Leo debuterer mod Silkeborg. Jeg synes egentlig Leos nye look er OK, den gamle var ihvertfald pænt mølædt efterhånden, men hele grunden til at nævne det er faktisk også mere for at rose FCK-TV både for deres Leo serie (udførelsen af konceptet måske mere end konceptet selv) og bare generelt. Hoppet i kvalitet siden ansættelsen af Jes Mortensen er markant og begynder så småt at vise potentialet ved en reel FCK TV kanal. Tjek den ud hvis I ikke har allerede.

Og god kamp. Forza og så videre. FCK. Og lignende.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *