Før Kampen: FCK v. Horsens, 22/04/12

Efter en kort afstikker til pokalturneringen er det nu ligaen det handler om igen og i en uge hvor Borussia Dortmund sikrede sig det tyske mesterskab og Real Madrid så godt som sikrede sig det spanske, kan vi med en sejr over Horsens igen ligge seks point over FCN med seks runder tilbage. Det ændrer altså ikke det store.

Medmindre vi taber, selvfølgelig, for FCN vandt deres kamp mod AaB og er nu, med 27 kampe spillet, 52 point på kontoen og syv point ned til Horsens på tredjepladsen, endelig klar til at tale om mere end top fire. Eller var det top seks. Pointen er, Kasper Hjulmand har endelig anerkendt at FCN er en del af medaljeræset. Eller, nej, pointen er selvfølgelig hvor latterligt det er at der skulle gå så langt før det skete, men lad nu det ligge. Sagen er at det kræver en sejr for at holde FCN på afstand, når AC Horsens kl. 16:00 entrerer Parken. Kampen kan selvfølgelig skimtes på Canal 9 også, hvis man ikke er for kræsen.

Der er trupper, naturligvis, både FCK og Horsens har udvalgt deres… udvalgte. Horsens er uden den rutinerede Martin Retov på midtbanen, den tidligere Brøndbymand er i karantæne, men har ellers fået et par skadede spillere tilbage sammenlignet med Brøndby kampen. FCK lejesvenden Johan Absalonsen er også med og mon ikke han får lov til at starte inde mod sin tidligere og fremtidige og vel teknisk set også nuværende klub. Hos FCK er Thomas Kristensen ude med den skade han fik raget til sig i pokalen, men tilgengæld er det et glædeligt gensyn med Martin Vingaard. Han får så nok næppe lov til at starte inde, men et lille kvarter til sidst i kampen ville ikke overraske.

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen – Morten Rasmussen – Nabil Aslam – Anders Nøhr

Lasse Kryger – Janus Drachmann – Martin Spelmann – Jeppe Mehl

Johan Absalonsen – Henrik Toft

Med TK ude af truppen giver midtbanen sig selv og mon ikke også Sølvi Ottesen træder ind i centerforsvaret igen efter han fik en pause mod SønderjyskE.

Cesar Santin – Dame N’Doye

Pape Pate Diouf – Claudemir – Christian Grindheim – Christian Bolaños

Bryan Oviedo – Kris Stadsgaard – Sølvi Ottesen – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Efter en trist affære i pokalen er det absolut nødvendigt at en spiller som Dame N’Doye kommer op i niveau igen, ligesom det kun kunne hjælpe hvis Christian Bolaños holdt fast i hans stigende formkurve. Og så ville det også lune hvis Mos kunne komme ind fra bænken og fortsætte stimen med nu to mål i to kampe. Jeg tror det nu ikke. Den her kamp lugter mest af alt af et tidligt mål til FCK og så en masse usammenhængende spil, specielt i den sidste halve time. Forhåbentlig uden den der irriterende sidste-minuts udligning der altid ligger og lurer i den slags kampe.

Jeg tror på en 1-0 sejr, skal vi sige senegalesisk målscorer, og så holder vi afstanden til FCN. Nu begynder det alligevel at snerpe til. Forhåbentlig er det nu at holdet viser mesterskabsrutinen og ikke mesterskabs-gummibenene. Men vi får se, du. Vi får se.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *