Før Kampen: FCK v. FCM, 15/07/12

Så starter træningskampene endelig frem imod en Superliga start der… hvad? Allerede? Oh.

Så starter Superligaen endelig… ja… her søndag i Parken mod FC Midtjylland. Der er kickoff på det nye sene søndags tidspunkt der nu hedder kl. 19:00, med optakt på 3+ fra kl. 18:00. Eller man kan tage sit ordrenummer på sæsonkort og tage ned i en af billetboderne hvis man gerne vil ind og se kampen. Eller bare dit sæsonkort hvis du, hoho, rent faktisk skulle have modtaget det.

Der er udtaget trupper og hvis vi starter med FC Midtjyllands, så minder den meget om den trup de stillede med til deres sidste træningskamp/kampe, et lidt akavet setup hvor de spillede en halvleg hver mod Esbjerg og mod Werder Bremen, så man må formode at startopstillingen også kommer til at minde meget om den de stillede med der. Glen Riddersholm var for et stykke tid siden ude og så tvivl om Tim Janssens plads i angrebet mod FCK, med Jude Nworuh som et farligt alternativ mod vores gumpetunge forsvar. Jacob Poulsens afløser, den svenske midtbanespiller Petter Andersson som blev hentet i Groningen, er ikke klar til at spille turneringsbold (også kendt som at være en smule “Randers FC”) og sidder udenfor. Går vi ud fra at Janssen alligevel får chancen, så hedder det nok en opstilling ala:

Jonas Lössl

Jesper Lauridsen – Kristian Bak – Erik Sviatchenko – Jesper Juelsgård

Izunna Uzochuckwu – Mads Albæk

Sylvester Igboun – Danny Olsen – Rilwan Hassan

Tim Janssen

Der er som sagt en OK chance for at det bliver Jude Nworuh oppe foran istedet for Tim Janssen og muligvis bliver der comeback i dansk fodbold til Benjamin Kibebe på højrebacken istedet for den unge Jesper Lauridsen. Hvis man undrer sig over manglen på Kolja Afriyie (som jeg gjorde), så er det fordi han sidder udenfor med karantæne.

Kigger vi så på FC Københavns trup er den generelt uden overraske–vent, Dame N’Doye sidder udenfor? Okay så. Ja, vores transferlystne senegaleser er ikke engang med i truppen så, hvilket er lidt af et statement fra Ariël Jacobs. Heller ikke den skadede Thomas Delaney, den små-skadede Christian Grindheim, den ikke-skadede Pape Pate Diouf eller den hvem-ved Peter Larsson er med i truppen, det er tilgengæld den nytilkomne Nicolai Jørgensen, de to unge Christian Remmer og Andreas Cornelius og så en Martin, hvad står der, Bergvold? Er det stavet rigtigt? Bryan Oviedo er også med i truppen, på trods af forlydender fra hjemlandet om en avisartikel hvor han i stærke vendinger omtaler den her måned som muligvis hans sidste i klubben. Det har så ikke skabt helt den samme reaktion som N’Doyes kommentarer om at sidde oppe om natten mens han tænker på hvor han nu skal hen, men ærlig talt skal man nok også lige tage den lidt med ro der. Det ville hverken være første eller sidste gang at hjemlige aviser har strammet eller helt opfundet citater der så giver spilleren problemer. Man må også formode at Oviedo starter inde, forøvrigt sammen med Johan Wiland der ellers sad over mod Cercle Brugge med en skulderskade. Den skulle han være kommet sig over, så det giver:

Cesar Santin – Mustafa Abdellaoue

Martin Vingaard – Claudemir – Thomas Kristensen – Christian Bolaños

Bryan Oviedo – Sølvi Ottesen – Ragnar Sigurdsson – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Jeg ville personligt foretrække Kris Stadsgaard i midterforsvaret, men jeg er så heller ikke den store fan af Sølvi Ottesen og de to islændinge sammen bliver ofte meget tungt. Men ud fra træningskampene indtil videre virker han ikke til at være Ariël Jacobs’ type, det er ihvertfald begrænset med spilletid han har fået, selv hvis man tager med at han missede halvdelen af træningslejren.

Og så bliver det et angreb uden Dame N’Doye, et sjældent syn sidste sæson og sjældent et succesfuldt et. Mustafa Abdellaoue har virket skarp i træningskampene, Cesar Santin… har fået spilletid i dem, men det ser godt nok ikke skræmmende ud. Jeg har tiltro til Mos, jeg tror han kan blive en god angriber for klubben, men som nævnt et par gange så skal han i større grad end vores andre angribere iscenesættes for at få succes. Det ved jeg ikke om vores angrebsspil p.t. er godt nok til. Samtidig er det et efterhåndet godt sammentømret FCM mandskab der nok har deres sidste sæson med den her gruppe af spillere. Sylvester Igboun taler om at komme videre, Izunna er ved at være moden til det, samme med Sviatchenko og Juelsgaard, måske endda Lössl. Skal FCM skabe noget så er det i den her sæson.

Så resultatet? Skal vi sige 1-1 og begge hold er tilfredse? Måske endda med Mos som målscorer.

Og så er Superligaen i gang igen. Ja ja.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *