Før Kampen: FCK v. Brøndby IF, 18/08/12

Så er det Derby Dag, det er tid til New Firm, øh… Arvefjende Opgør?

Ah, den er ved at være svær at tage alvorlig. Jeg ved godt at der er noget bekymring for at FCK fans som helhed ikke har nok imod Brøndby på en eller anden måde og fint nok, men… begynder det ikke at minde lidt for meget om de der Brøndby fans der for år siden insisterede på at AGF skam var den ægte arvefjende?

Forstå mig ret, jeg er ikke ude i noget med at man skal synes bedre om Brøndby fordi de er mindre end de var engang. Mit forhold til Brøndby er ikke ændret af den grund, ligeså lidt som mit forhold til Lyngby eller Frem er det. Og jeg mener ikke at dansk fodbold ville være bedre af et stærkt Brøndby. En stærk rival, jo, stærke titeludfordrere, jo. Modstandere der kan holde CV og ledelsen til ilden så vi slipper for flere af de her “Armen, det mesterskab kører vi da hjem på halv damp, book bare alle de koncerter I kan” fadæser. Men at dansk fodbold skulle være bedre af at den udfordrer var Brøndby istedet for OB eller FC Nordsjælland? Den har jeg svært ved at se. Det samme argument hører man da også utrolig sjældent brugt om fortidens magtfaktorer som AB og B 93.

Og det er jo det som Brøndby er. En af fortideens magtfaktorer. En dinosaur i dansk fodbold der ikke endnu har anerkendt at hjertet ikke er stærkt nok til at pumpe blodet rundt. Det kan ikke stadig være dem vi skal sidde og måle os mod.

De skal selvfølgelig stadig have tæsk. Og sæsonens første mulighed kommer som sagt denne lørdag hvor Brøndby kommer til Parken, med kickoff kl. 19:00 og optakt på 3+ fra kl. 17:00. To timers optakt. Der var engang hvor det var tolv. Det skal lige nævnes at vil man ind på Brøndbys afsnit, så skal man vist have barn med, helst sit eget. Man kan så vidt vides hente barnet igen når man går. Jeg har ikke helt sat mig ind i situationen. Kan man ikke fremskaffe et barn, så har Brøndby IF arrangeret Derby Dag på Brøndby stadion med DJ og spillerne der kommer forbi før bussen går til Parken og, øh, information om fanfonden. Det skal nok blive sjovt. Der var også blevet lovet romerlys afbrænding, men det kan de ikke få tilladelse til fra myndighederne. Det er som om det er ulovligt eller noget.

Nå, men der er udtaget trupper, FCK og BIF, og starter vi hos udeholdet så er der udtaget hele 22 mand inklusive den tidligere karantæne-ramte Clarence Goodson, som vi må håbe går direkte ind i startopstillingen. Den nye mand i gult, tidligere FCK’er Martin Albrechtsen, blev der ikke plads til i den ellers enorme trup, så intet gensyn med Dolph denne gang. Der er heller ikke plads i truppen til Brent McGrath, Brøndby’s unge australske angriber med en enkelt kamp for det australske landshold. Han har ikke spillet en kamp for Brøndby’s A-hold siden December sidste år. Den eneste grund til at jeg nævner alt det her er at jeg først lige for nogle minutter siden opdagede at Brent McGrath stadig er i Brøndby. Wow. Øh, startopstillingen bliver nok nogenlunde den samme som den energisk kæmpende en vi så mod SønderjyskE.

Michael Tørnæs

Anders Randrup – Clarence Goodson – Daniel Stenderup – Daniel Norouzi

Mike Jensen – Franck Semou

Dennis Rommedahl – Michael Krohn-Dehli – Jens Stryger Larsen

Simon Makienok Christoffersen

Stenderup døjer vist med lidt skader, så muligvis får Dario “Lasse Vibe? Hvor?” Dumic chancen igen i midterforsvaret.

Hos FCK er det positivt at se Thomas Delaney tilbage igen, sammen med Michael Jakobsen fik han en time mod Brønshøj og er ligesom Jakobsen nu med i truppen mod Brøndby. Ligesom Jakobsen virkede han slet ikke klar til at gå ind i en startopstilling og i mindre grad end Jakobsen bare parat til at spille. Jeg vil blive overrasket hvis Delaney får spilletid mod BIF. Omvendt bliver han måske nødt til det, for Christian Grindheim er sendt helt ud af truppen, måske fordi hans “selvfølgelig er jeg bedre end TK og Claudemir” ikke blev set som et tegn på den helt rigtige indstilling, måske er han bare fundet for dårlig. Uanset så må det flytte Grindheim tættere på et exit fra klubben og det ville nok være den bedste løsning for alle parter. Inklusive os fans. Der er tegn i sol og måne (læs: Twitter) på at de to costa ricanere starter ude efter en lang flytur for at spille landskamp og det vil så betyde at Pierre Bengtsson og Martin Vingaard fik chancen fra start. Omvendt er Sölvi Ottesen helt ude af truppen med en lægskade og rygterne om at den gæve islænding simpelthen ikke er bygget til professionel fodbold ser ud til at passe. Det efterlader os med:

Cesar Santin – Andreas Cornelius

Nicolai Jørgensen – Thomas Kristensen – Claudemir – Martin Vingaard

Pierre Bengtsson – Kris Stadsgaard – Ragnar Sigurdsson – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Selv uden Bryan Oviedo og Christian Bolaños, så burde det altså være et stærkt nok hold til at uddele stryg til vestegnens drenge. Ja, ja, derby, form betyder intet (løgn!), alt kan ske på dagen (mere sandfærdigt) og alt det der, men… to måls sejr som minimum. Og jeg tager gerne mere.

Okay, okay, det dufter lidt af derby alligevel.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *