Før Kampen: FCK v. Brøndby, 21/10/12

Så er det derby tid igen og denne gang er det helt specielt fordi der endelig er tæt på fuldt hus på lægterne, over 30.000 billetter solgt og et comeback til Brøndby fan-afsnittet efter en længere periode med lukket afsnit eller diverse udelukkelses-metoder. Derbiet er endelig tilbage.

Så er det derby tid igen og denne gang er det helt specielt fordi der er en ganske god chance for at det er sidste nat med kliken, sidste gang Brøndby kommer til derby i Parken. Det er nummer et mod nummer tolv, en nummer tolv med en redningsplan der vakler, en feriepengeregning der hænger over hovedet og en Faxe på bænken. Derbiet er endelig færdig.

Ja, der er lidt af hver at vælge imellem når man skal se på indgangsvinkler, så i stedet kigger vi på trupper, både FCK og BIF. Hos Brøndby er der et par skader, til den gamle FCK’er Martin Albrechtsen og Jannik Skov Hansen som jeg ikke ved hvem er, men bortset fra det er det stærkeste opstilling. Eller… “stærkeste” opstilling. Spørgsmålet bliver selvfølgelig hvilken “stærkeste” opstilling er det vi ser? Er det den med Oke Akpoveta oppe foran eller er det Simon Makienok? Er Mike Jensen på den defensive midtbane eller er han igen sat på den offensive mens Mikkel Thygesen tager den defensive midtbane? Og gør det nogen forskel? Næppe.

Michael Tørnæs

Anders Randrup – Clarence Goodson – Dario Dumic – Jens Stryger Larsen

Mikkel Thygesen – Franck Semou

Dennis Rommedahl – Mike Jensen – Quincy Antipas

Simon Makienok Christoffersen

Hos FCK er der kun en mand ude, det er tilgengæld en af de vigtigste i Nicolai Jørgensen, men bortset fra det er der fuldt hus med Igor Vetokele tilbage igen og, øh, Mos Abdellaoue er vel også tilbage men… ja, OK. Det efterlader så et hul på venstrekanten som umiddelbart kan udfyldes af enten Martin Vingaard eller Thomas Delaney. Og med Auri Skarbalius på bænken, Bent Christensen på bænken og John Faxe Jensen et eller andet sted som vi ikke er helt sikre på endnu som alle prædiker fight, gejst og vilje, så må Delaney umiddelbart have en fordel i det kapløb. Han giver mere at stå fra med end Martin Vingaard gør, som tilgengæld normalt må beregnes som et bedre kort i offensiven. Nu er det desværre lang tid siden at Martin Vingaard har spillet en rigtig god kamp på venstrekanten og sidst han var i kamp blev han først sat ind som offensiv midt mens trænerteamet holdt Nicolai Jørgensen på venstrekanten og efterfølgende holdt som offensiv midt mens trænerteamet satte Christian Grindheim ud på venstrekanten. Ærlig talt, det virker ikke som om Ariël Jacobs er særlig glad for Martin Vingaard. Ideen med at give ham anførerbindet og så håbe at han løftede sit spil i takt med det ekstra ansvar viste sig ikke at holde og nu virker det lidt som om Jacobs ikke rigtig ved hvordan han skal få en god kamp ud af Vingaard på kanten. Så jeg tror ikke på Martin Vingaard på venstrekanten mod Brøndby, hvilket utvivlsomt betyder at han starter inde.

Cesar Santin – Andreas Cornelius

Thomas Delaney – Thomas Kristensen – Claudemir – Christian Bolaños

Pierre Bengtsson – Kris Stadsgaard – Ragnar Sigurdsson – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Hvad bliver det så? Det bliver ikke en røvfuld. Forhåbentlig bliver det en sejr, men efter kampene mod Esbjerg og Horsens, så har jeg svært ved at kalde det noget nær en sikkerhed. Brøndby vil komme med en masse fightervilje. Det er nok den eneste del af det taktiske oplæg de rent faktisk kommer til at forstå. Så det kommer fra FCKs side til at handle om at stå imod det første pres og så begynde at holde på bolden, lade Brøndby-spillerne løbe sig trætte og så spille sig igennem kæderne og sætte primært Andreas Cornelius op i feltet. Der er to ting der virkelig kan skade FCK i sådan en kamp, hvis de enten lader Brøndby sætte tempoet og bare spiller Hawaii frem og tilbage, ligesom Horsens, eller ender med ikke at bevæge sig når de har bolden og på den måde er ude af stand til at kunne spille sig vej mellem kæderne, ligesom Esbjerg.

Så, så længe holdet ikke spiller som de har gjort i de sidste to kampe i ligaen, så går det nok. Fortsætter de hvor de slap, så bliver det en lang aften.

Skal vi satse på en sikker sejr at ende New Firm derbiet i Parken på? Det lyder som en god ide.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *