Før Kampen: FCK v. AaB, 28/07/12

Vent, hvis der er kamp i morgen, så skal optakten jo… oh.

Ja, efter en lille træningskamps afstikker kører Superliga møllen igen når AaB kommer på besøg. Det foregår lørdag kl. 15:00 i Parken men det er ikke lørdagskampen. Det er istedet den tidlige søndagskamp der er blevet flyttet til lørdag fordi vi spiller midtugekamp mod Brügge. Det er heller ikke vigtigt, den bliver spillet kl. 15:00 og bliver vist på Canal 9 hvis man er til det. Det er også mødet mellem den gamle N’Doye og den nye N’Doye, bortset fra at den gamle N’Doye i ugens løb er solgt til Lokomotiv Moskva mens vi allerede har gennemgået hvorfor Nicklas H’Elenius ikke er den nye N’Doye.

Han har selvfølgelig den fordel at han stadig er med i truppen som Kent Nielsen har udtaget her, mens Ariël Jacobs udvalgte er her. Og må jeg i den sammenhæng forresten lige rose AaB for en fin hjemmeside, med tanke på SønderjyskEs rædsel. Specielt deres kamparkiv med Onside højdepunkter direkte på siden fungerer rigtig fint. Det må FCK godt stjæle. Men til sagerne. Kigger vi på AaBs trup så er eneste ændring fra sidste uges kamp mod Brøndby at Kasper Bøgelund er siet fra fordi der er en i familien der snart skal føde. Lad os håbe det er konen. Kent Nielsen har ikke haft grund til at lave de helt store ændringer i de to første runder, så mon ikke vi ser Money Inc. oppe foran igen, Helenius og det andet store salgsobjekt Lucas Andersen.

Nicolai Larsen

Henrik Dalsgaard – Kenneth Emil Petersen – Lasse Nielsen – Jakob Ahlmann

Kasper Kusk – Thomas Augustinussen – Rasmus Würtz – Anders Due

Lucas Andersen

Nicklas Helenius

AaB er blevet kaldt nedrykningskandidater men truppen ser ud til at balancere på det knivsæg hvor de unge talenter er lige på grænsen til at være gode nok og de gamle veteraner lige på grænsen til at være over-the-hill. Kan de holde på Andersen og Helenius kan jeg godt se dem hive endnu en midterplacering hjem. Selvfølgelig, får de ikke solgt de to kan de ende med at have andre yderst presserende problemer. Noget af en balancegang for den kære Lynge Jacobsen.

Hos FCK er det også en trup uden de store ændringer. Christoffer Remmer og Jacob Busk er nye i truppen mens Cristian Gamboa glider ud. Med Busk i truppen er der tre målmænd og eftersom de måtte ned i U19 truppen for at finde en reservemålmand til WBA kampen da Busk var med U20 landsholdet, så må man regne med at Johan Wiland har en lille skade der gør ham tvivlsom til kampen. Forhåbentlig er det ikke noget der ender med at sende Kim Christensen på kassen. Mod WBA blev der også leget lidt med en 4-3-3 variant, men da denne primært blev brugt for at give Claudemir fuld spilletid, så tror jeg ikke man skal regne med at den bliver genbrugt mod AaB.

 Mos Abdellaoue – Cesar Santin

Martin Vingaard – Martin Bergvold – Thomas Kristensen – Christian Bolaños

Bryan Oviedo – Ragnar Sigurdsson – Sölvi Ottesen – Lars Jacobsen

Johan Wiland

Kris Stadsgaard kan sagtens starte inde istedet for Sigurdsson, men umiddelbart virker Jacobs til at sætte pris på lidt kontinuitet i midterforsvaret. Og så ser Christoffer Remmer ud til at have overhalet Christian Gamboa på pladsen som højreback-reserve, muligvis permanent ud fra træningen, hvor Gamboa eftersigende skulle være blandt en gruppe der trænede for sig selv der foruden den skadede Thomas Delaney og den karantæneramte Claudemir indeholdt Pape Pate Diouf, Johan Absalonsen og Søren Frederiksen. Det kunne man sagtens mistænke for at være en kvartet som Carsten V. Jensen gerne så forsvinde fra lønbudgettet. Man kan måske undre sig over at en Peter Larsson ikke også er at finde der, men ham slipper man næppe før der er en aftale på plads med en anden midterforsvarer. Sölvi Ottesens ryg tillader simpelthen ikke at man stiller med kun tre midterforsvarere i truppen.

Ser vi på kampen så har Kent Nielsen nævnt FCKs kantsspil som noget AaB skal holde øje med, hvilket betyder at den centrale midtbane igen bliver yderst vigtig. Der skal tempo over boldomgangen og kan Bergvold og TK bruge deres trods alt fine evner ud i pasningsspillet til at overspille Würtz og Augustinussen, som ikke er det hurtigste midtbanepar i den danske liga i hverken tanke eller handling, så burde det åbne op for både kanter og backs til at fylde på i det offensive. I defensiven kan Lucas Andersen ende med at blive en nøglefigur for AaB. FCK har tidligere haft problemer når der bliver spillet i hullet mellem midtbane og forsvar og specielt afstemningen mellem de to midterforsvarere kommer til at blive utrolig vigtig. Hvem skal holde sig til Helenius, hvem skal støde frem på Andersen, hvornår skal de støde frem på ham, hvornår skal midtbanen falde for at opsnappe ham. Kan de holde organisationen, så burde der være nok kvalitet på FCKs hold til at vinde den her kamp. Skal vi sige en to måls sejr, med det sidste mål kommende inden for de sidste ti minutter.

Og så lover jeg aldrig at bruge H’Elenius igen.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *