Før Kampen: AaB v. FCK, 21/04/13

Efter sidste uge hvor alt var en månevandring og det hele handlede om store skridt, så er denne uge den første uge i nedtællingen til mesterskabet. En nedtælling der godt nok starter på ni i stedet for ti og som kan ende med at gå i stå eller sætte farten op afhængig af vores og andres resultat–hør, nu handler det mere om hvornår vi vinder mesterskabet end om, OK?

Nu handler det først om AaB der tager imod på Nordjyske Arena, søndag kl. 19:00 på 3+. Der er som altid trupper, her og her, og efter den noget specielle kamp mod OB sidste søndag, så er det et AaB hold der har masser af selvtillid men langt mindre af Rasmus Würtz. Et rødt kort mod OB åbner et hul på den centrale midtbane og sidst AaB skulle lukke et hul på den centrale midt før et møde med FCK var det færingen Hallur Hansson der fik pladsen. Det var ikke en udpræget succes og denne gang kunne det godt tyde på at det enten bliver Nikolaj Thomsen eller Mathias Wichmann der får pladsen, eller måske den defensive all-rounder Patrick Kristensen. Jeg tror umiddelbart på Thomsen, men det kan blive enhver af de tre. Spændende, for en vis grad af “spændende”, bliver det ogå at se den gamle FCK’er Søren Frederiksen igen. Frederiksen var fast venstrekant på reserveholdet i lang tid og var i gang med at blive omskolet til venstreback for at få noget spilletid da AaB købte ham og smed ham tilbage op i angrebet som han også spillede en del hos SønderjyskE i sin tid. Og det har været med mere succes allerede end hele hans tid i FCK, så man må sige at “Van der Frede” har fundet hylden.

Nicolai Larsen
Henrik Dalsgaard – Kenneth Emil Pedersen – Lasse Nielsen – Patrick Ahlmann
Kasper Kusk – Thomas Augustinussen – Nicolaj Thomsen – Anders Due
Nicklas Helenius – Søren Frederiksen

Bliver for eksempel Patrick Kristensen smidt ind centralt er der en god chance for at det bliver Thomsen til venstre i stedet for Due. Der er også muligheden for at de kører med en fem-mands midtbane med Frederiksen ude til venstre i stedet for Due, det kommer helt an på hvor langt fremme Kent Nielsen vil have holdet på hjemmebane.

Hos FCK er Thomas Kristensen i karantæne og efter at Thomas Delaney var foretrukket foran Daniel Jensen, så begynder det for alvor at blive svært at se Jensen i klubben efter sommeren hvis han heller ikke starter inde mod AaB. Ariël Jacobs var meget imponeret af det Daniel Jensen leverede før han fik kontrakt og han har trænet med siden starten af December, så det er svært at se præcis hvad der er gået galt for Daniel Jensen men han har ikke sat det aftryk på truppen som man havde håbet på og vel også kunne forvente af en spiller med hans erfaring og formodede niveau.

Det skal siges at pladsen som hængende angriber ikke gør ham nogle tjenester og forhåbentlig er det ikke længere Champions League planen. Som reserve burde han være en luksus-løsning men ser man bort fra OB kampen er det svært at pege på kampe hvor han har en afgørende indflydelse, fra start eller bænk. Der er kampe tilbage, han kan stadig vise sig at være en brugbar investering men tiden løber ud.

Andreas Cornelius – Cesar Santin
Nicolai Jørgensen – Daniel Jensen – Claudemir – Christian Bolaños
Pierre Bengtsson – Ragnar Sigurdsson – Kris Stadsgaard – Lars Jacobsen
Kim Christensen

Kim Christensen må forventes at starte inde, selvom Wiland er meldt klar. Ingen grund til at tage chancer så sent i sæsonen. Interessant er det at Mads Aaquist er med i truppen med Christoffer Remmer skadet. Aaquist gjorde en rigtig god figur på træningsturen i vinters og står til at rykke op i førsteholdstruppen til sommer. Afhængig af kampens udvikling kunne det godt blive til en debut allerede nu.

Hvis både FCK og FCN vinder deres resterende kampe, så er det på Brøndby stadion at mesterskabet bliver sikret. Så vigtigere end en sejr er det faktisk at få samme resultat som FCN. Skal man vinde et mesterskab kan det ligeså godt gøres med stil.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *