Efter Kampen: SønderjyskE v. FCK, 25/11/12

I en kamp hvor første halvleg var nærmest umulig på grund af vinden og anden halvleg noget rod på grund af vejret burde det eneste man tog med fra det sønderjyske være at Andreas Cornelius fik hul på målbylden og endda med et par flotte af slagsen.

Det burde være en kamp hvor man sagde tak for pointene og så ellers lige i glemmebogen. En kamp hvor de defensive fejl og de offensive mangler kom under for forstyrrende forhold til at rigtig betyde noget.

Med andre ord, en klumme der burde slutte her.

I stedet blev det muligvis Christian Bolaños’ sidste kamp i FCK trøjen efter et vrid i knæet har sat ham udenfor resten af året og et vinterskifte længe har set sandsynligt ud.

Og så blev det kampen der satte en tyk streg under det forfærdelig ringe niveau den danske dommerstand har ramt denne sæson. Hvor Årets Dommer afslørede en grel mangel på viden om fodboldloven og hvor flere fejlkendelser lugtede langt væk af enten grov mangel på basal kompetence eller direkte Claus Bo domme.

Det blev også ugen hvor det man ofte havde lidt mistanke om blev lagt helt rent ud af en mand der i lang tid har været kendt som Danmarks bedste dommer, Claus Bo Larsen, da han efter Luiz Adrianos mål mod FCN fortalte 3+ og deres seere at hvis en dommer ser noget han mener er unfair, så finder han bare på noget han kan dømme for at stoppe det.

Eller undlader at dømme, som vi ser det med spillere i Zuma-skuffen.

Ja, Kenn Hansen, nyligt kåret som Årets Dommer af et panel der sikkert sidder og overvejer om der ikke i fremtiden skal være lidt længere mellem optagelsen af deres kåringer og sendetiden end de to dage det blev til denne gang, så man kan nå at klippe enkelte kåringer ud næste gang, satte i den grad sig selv i fokus med et par bizarre kendelser.

Først og egentlig værst var det indirekte frispark dømt mod Kim Christensen da Michael Jakobsen blokerede et skud på mål ind i handskerne på ham. Efterfølgende har Jakobsen udtalt til FCK.dk at Hansen lod ham forstå at hvis bolden kom fra hans fødder, så var han tvunget til at fløjte for frispark uanset om det var en bevidst tilbagelægning eller ej.

Hvis vi lige tager den fra DBU’s egne regler så skal der dømmes indirekte frispark hvis målmanden “rører bolden med hænderne, efter at den forsætligt er sparket til ham af en medspiller”.

Men det er jo også svært at have styr på så ny en regel.

Lige så absurd men marginalt mindre i strid med fodboldloven var annulleringen af Thomas Delaneys mål efter at Kenneth Stenild fulgte op på sine udtalelser før kampen, der fik enhver der havde hørt om Nemesis til at ryste sagte på hovedet, med et kæmpe drop efter et indlæg af Rurík Gíslason. Delaney var først på bolden og kunne prikke den i mål men havde i forbifarten kortvarig kontakt mellem hans venstre hånd og Stenilds højre skulder. Det var nok til at Kenn Hansen valgte at annullere målet, til stor overraskelse for Thomas Delaney som protesterede voldsomt og for Kenneth Stenild der havde travlt med at gemme hovedet i handskerne i bar ærgelse.

Ingen kan selvfølgelig vide om Kenn Hansen så Stenild droppe, tænkte “Arh, det sgu synd for ham” og opfandt et frispark til ham. Men takket være Claus Bo Larsen er tanken pludselig nærliggende.

SønderjyskE fik også et mål kridtet af i en situation hvor det bedste man kan sige er at selv på TV er det svært at se om Bengtsson skvatter eller bliver væltet. Og så var der de sædvanlige situationer med Cornelius hvor selv Stig Tøfting måtte stille sig uforstående. På det tidspunkt var skaden sket og Kenn Hansen havde føjet endnu en tvivlsom præstation til resuméet.

For det er jo ikke første gang han har bragt sig selv i centrum på denne måde. Vi havde selv “fornøjelsen” af ham i sæsonens første kamp mod Brøndby, før SønderjyskE kampen en af de værste dommerpræstationer vi har været udsat for i denne sæson, kun overgået af Michael Svendsen mod Randers, og for under en måned siden stod Twitter-Kenn endda efter en FCM-Brøndby og måtte indrømme at det var, med hans egne ord, “pivringe” at han ikke så det enorme straffespark der blev begået mod Mads Albæk.

Lignende indrømmelser har der ikke været denne gang og faktisk har pressen været overordentlig flink ved den gode hr. Hansen. I visse medier kan man læse versioner af kampreferater der slet ikke nævner nogen af de her situationer, udover at notere at SønderjyskE havde haft et indirekte frispark i sekunderne før FCK’s udligning.

Selvfølgelig, i visse medier kan man læse kampreferater hvor Andreas Cornelius tog en enkelt berøring på bolden og så hamrede den ind til 2-1. Hvilket er en lidt alternativ måde at beskrive et frispark på.

Men armen for en kasse.

Han har gjort det før, i hvad der reelt var en U19 DM finale mod FC Midtjylland, men så fik han også vist frisparksfoden som senior. Sammen med 1-1 målet som kommer efter et indlæg der godt kunne se ud som om den skulle have været i hovedhøjde før vinden fik fat i den og gjorde at Cornelius skulle vride foden halvt om for at sætte en inderside på… det kunne godt se ud som om Corner er tilbage.

Hvilket er godt, for med Bolaños ude og Santin i den form han er i nu, så har vi godt nok brug for ham i de her sidste kampe. Inklusive næste gang mod Brøndby i pokalen.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *