Efter Kampen: HB Køge v. FCK, 15/04/12

Efter dødssejleren mod AGF blev der krydset fingre for lidt seværdigt bold mod HB Køge og minsandten! Lidt seværdig bold og godt med mål. Kan det blive bedre?

Ja, ja det kan. Selvom der var masser af gode momenter at tage med fremover, så var det på en billig baggrund. HB Køge uden de to spillere med flest førsteholdskampe for dem, med fokus solidt rettet mod pokal semifinalerne og med kun 10 mand på banen efter en halv time. Der skulle vindes og der skulle vindes overbevisende. Men det blev der jo så også.

Ser vi lige på startopstillingerne så var HB Køge som sagt uden både Thomas Sørensen i forsvaret og, noget der overraskede de fleste inklusive Canal 9, uden topscorer Nicolaj Madsen i angrebet. At han næppe var mere skadet end at han havde spillet hvis det var pokalsemifinalen siger måske lidt om hvor fokus lå. Det betød så også at det var et angreb med to midtbanespillere der begge har en fortid både i hollandsk og italiensk fodbold, Bo Storm der kan skrive Heerenveen og Pergocrema på CV’et og Martin Christensen, tidligere Heracles og Rimini. Det betød selvfølgelig at en del af det offensive spil skulle komme fra den hurtige og nærgående Runsewe på højrekanten. Det vender vi tilbage til. Hos FCK var Dame N’Doye tilbage og Claudemir var på bænken, ganske som forventet. Det betød også at Pape Pate Diouf fik genvalg på venstrekanten. Og det var jo glimrende.

Han havde nemlig, foruden en generelt god kamp, sidste fod på 5-0 sejren. Thomas Kristensen, hvor usandsynligt det end lyder, startede scoringen efter bare fem minutter og så skulle vi ellers vente til anden halvleg hvor Cesar Santin, Sölvi Ottesen (som forudset), Mostafa Abdellaoue og altså Pape Pate Diouf fik scoret. Jeg ved det, der burde mangle et navn, men nej, Dame N’Doye fik ikke scoret. Faktisk burde der mangle et andet navn, men Ragnar Sigurdssons mål blev annulleret for et rimelig tyndt frispark. Ja, han havde to hænder på Kronborgs skuldre, men sådan fungerer tyngdeloven altså, arme kommer til at hænge nedad istedet for ud til siden eller i Superman position.

Men nu vi taler om arme, så var der også et rødt kort da Adeola Runsewe plantede en flad hånd på halsen af Bryan Oviedo, efter lidt skærmydsler ved et hjørnespark. En lidt mærkelig situation hvor det måske virker en anelse hårdt at stange et rødt kort op, med efterfølgende gult til Oviedo, men omvendt ville bare et gult kort til Runsewe ikke være nok i den situation. Så det røde var sådan set OK, selvom der blev talt lidt frem og tilbage på kommentatorpladserne om at gult til begge måske ville være OK fordi de var lige gode om det til at starte med. Det ignorer så bare at de ikke var lige gode om det til at slutte med. Dog ikke så bizart som visse mediers efterfølgende omtalelse af situationen som at Runsewe tog fat i kravetøjet på Oviedo. Det virker som at fiske lige lovlig meget efter en dommerkontrovers.

Det gav så FCK lidt mere plads, selvom det ikke rigtig ændrede på kampbilledet. FCK var overlegne også før det røde kort. Blandt andet var der rigtig gode tegn på begge kanter, hvor Bolaños til højre virker som en spiller med en støt stigende formkurve. Han havde tricksene med på banen og i dag lykkedes de. Hvilket også gjorde at han mere eller mindre gik forbi sin direkte modstander når det passede ham. Ovre på den anden kant havde Pape Pate Diouf sin hidtil bedste kamp i FCK trøjen.

Han befinder sig tydeligvis bedre og bedre i FCK konceptet, og det virker også som om konceptet er lidt anderledes for ham når han er på banen. Han har større frihed til at lægge sig op i angrebet, hvor kantspillere i FCK ellers normalt mere skal ind i banen og deltage i spillet. Det er ikke Diouf’s force, men hans pasninger og kombinationsspil var alligevel bedre end hidtil set i hans tid i klubben. Vi så også nogle situationer hvor hans blik for den rigtige pasning var tydelig, selvom bolden ikke nåede helt frem. Men det er som sagt ikke hans force at være den anden mand i kombinationsspillet, det er at være tredjemand. At komme ind i feltet og være sidste eller næstsidste mand på bolden. Flere gange viste han hvor farligt det kan være at have en spiller med hans forcer komme ind fra venstre og møde bolden. Både i luftrummet, hvor både Bolaños og Lars Jacobsen fik ramt ham på indlæg, og når bolden bliver lagt af til ham, som Santin gjorde. At han så også har selvtilliden til at hans driblinger begynder at virke og at han er villig til at afslutte udefra, det kan blive rigtig godt med Pape Pate Diouf. Det var som sagt en billig baggrund og der skal vises de samme takter mod bedre hold, men han har altså nogle ting i sit spil som kan gøre ham rigtig farlig fremover. Billig baggrund eller ej, det var fuldt fortjent at han fik et mål ud af det til sidst.

En anden som fik et mål ud af det var Mostafa Abdellaoue. Hans første afslutning i en førsteholdsturnering, hans første mål i en førsteholdsturnering. Glimrende snit hvis han kan holde det. Jeg sagde sidste uge at problemet for Mos var at han endnu ikke var kommet ind i en kamp hvor tingene fungerede godt nok til at han kunne komme til en afslutning, han havde hverken fået en “den skal han score på” eller bare en “den kan han score på” chance. Denne gang kom chancen så og det var endda en “skal score” chance. Og den blev da også sat stensikkert i kassen. Sammenlign med Cesar Santins mål, hvor han støder den i mål med skulderen i hans forsøg på at heade til bolden. Santin er utrolig god til at finde den rigtige position, det kan man blandt andet se i alle de mål han scorer tæt under mål efter hjørnespark. Han finder lige det gyldne område mellem målmand og forsvar når bolden bliver snittet videre og så skal den bare pandes ind. Hans største problem er kvaliteten af hans afslutninger. Han bliver nødt til at være god til at stå de rigtige steder, for chancen skal helst være så stor så mulig for at den skal gå ind. Rammer det indlæg mod HB Køge ham en meter længere ude i feltet, så går den bold aldrig ind. Hvis Mos Abdellaoue kan blive lige så god til at finde de rigtige positioner og får lige så mange chancer som Cesar Santin gør, så ender han med at score et N’Doye-antal mål. Det er min Nostradamus for Mos’ fremtid i klubben.

Der var også comeback for Claudemir, som kom ind og viste lidt af hvorfor han var så god sidste år. Ja, ja, nu kommer refrænet, billig baggrund, men når det kommer til Claudemir tager jeg imod alt positivt med kyshånd. Der blev debateret lidt før kampen om der var plads til Claudemir på den nuværende midtbane og det mener jeg der må være. Sammenlign med Thomas Kristensen. På 90+ minutter havde Thomas Kristensen 82 afleveringer. Han ramte rigtig på 86%. Han er en pasningsstærk spiller, uden tvivl. Af de 82 afleveringer var 24 af dem fremadrettede, med en succesrate på 75%. På de 25 minutter Claudemir fik på banen havde han 33 afleveringer med en succesrate på 90%. Af dem var 18 af dem fremadrettede med en succesrate på 89%. Blandt andet sendte han flere gange både Bolaños og Bengtsson i dybden, Bolaños på det angreb hvor Mos scorede. Når Claudemir er god gør han alt det TK gør og meget, meget mere. Når Claudemir er OK gør han alt det TK gør og stadig mere. Jeg synes ikke vi kan holde ham ude af frygt for at han er dårlig, eller kun OK.

Spørgsmålet er så mere om det måske skulle være Grindheim han erstattede istedet for TK. Efter flere gode kampe er Grindheim langsomt forsvundet ud af billedet og mod HB Køge var han stortset anonym. Claudemir havde mere tid på bolden i de 25 minutter han fik end Grindheim havde i de 65 minutter han fik før udskiftningen. Og tilbage står der et billede af en spiller som jeg ihvertfald ikke rigtig kan se spidskompetencerne hos. Han er ikke den kloge balance spiller som William Kvist var, han er ikke det energibundt som Tobias Linderoth var, han er ikke pasnings-aksen som Mykland var eller boks-til-boks spilleren som Atiba viste sig som. Han minder vel mest af alt om en dårligere Peter Nielsen uden samme erfaring og ledergen.

Nå, men det bliver vi vel klogere på snart. Måske ikke her i midtugen hvor SønderjyskE venter i pokalen. CV har talt en del om vigtigheden af pokalen, men kan han mon dy sig for at give nogle pauser? Den tager vi i optakten. Indtil onsdag skal det gode resultat bare nydes og så venter der en ny kamp i Superligaen på søndag hvor Horsens kommer til byen.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *