Efter Kampen: FCN v. FCK, 02/05/12

“Det store møde i Farum”… føj, det lyder skidt.

Ihvertfald et skidt resultat, 0-1 nederlaget gør at FCN nu er kun tre point efter med fire runder igen og et nemmere slutprogram og nu er guldkampen virkelig åben. Spillemæssigt var det ikke helt så slemt. Første halvleg vil jeg faktisk betegne som klasseforskel og reelt er det kun lige et kvarters tid i starten af anden halvleg hvor FCN sådan rigtigt er med. Desværre var det alt de skulle bruge.

Kigger vi på startopstillingerne så valgte FCN alligevel ikke at bruge Andreas Bjelland fra start, tilgengæld var Mikkel Beckmann ganske rigtigt med istedet for Ticinovic. Det viste sig så at være en rimelig god ide, Beckmann var nærmest FCN’s eneste trussel i store dele af kampen og scorede også deres mål. Hos FCK var start-elleveren som forudsagt uden de store overraskelser. Thomas Kristensen var med fra start igen men måtte udgå med en skade allerede i første halvleg. Noget af en bet for han var godt med i presspillet som generelt virkede bedre end længe set.

Også bedre end længe set var Pierre Bengtsson. Jeg har været meget tydelig omkring min mening om Oviedo/Bengtsson makkerparret på venstrekanten, men det er altså ikke fordi jeg mener Bengtsson er en dårlig back. Langt fra, han har nogle rigtige gode kvaliteter og et fremragende venstreben, hvilket han viste på glimrende vis mod FCN. Indrømmet, de to har rent faktisk også fundet ind i et bedre samarbejde, men jeg mener stadig Oviedo ikke er god nok med højrebenet til at spille kant. Det gjorde i FCN kampen blandt andet at det et par gange var Bengtsson der blev nødt til at trække ind i banen, hvor han viste at hans højreben heller ikke er helt oppe på niveau.

Jeg nævnte presspillet tidligere, en af fordelene ved det gode presspil var at FCN ikke fik samme mulighed for at køre bolden rundt i egne rækker som de ellers ofte har haft. Måske ikke helt så åbenlyst når man ser på Superliga.dk’s livescore, men som det nævnes i We Ain’t Got No History artiklen “When Possession Isn’t”, så er det ikke altid helt let at gennemskue hvad der tæller som “boldbesiddelse” når vi taler statistik. Anden gang jeg så kampen satte jeg mig simpelthen ned med et skak-ur og klikkede frem og tilbage når de to hold vandt og tabte bolden. Ikke perfekt, men mine tal der hed FCK 48%, FCN 52% i første halvleg og omvendt 52%, 48% i anden halvleg er alligevel overraskende langt fra Superliga.dk’s  samlede FCK 43%, FCN 57% tal. Ser vi bort fra statistikken, som Ebbe Skovdahl engang sagde var ligesom miniskørts, gav gode ideer men gemte det vigtigste, så var FCK rigtig gode til at presse højt op og frustrere FCN’s opspil. Flere gange blev FCN nødt til at lægge bolden tilbage til Jesper Hansen der godt nok har fået meget ros i den her sæson men helt klart ikke kan lide at få bolden i fødderne under pres.

Kom FCN forbi det fine første pres som N’Doye og Santin lagde, så var midtbanen der gennem det meste af kampen. Der var lige det første kvarter af anden halvleg hvor det mest af alt så ud som om folk hverken var klar eller villige til at give sig 100% i presspillet og der må man give FCN, de er simpelthen for gode i deres opspil til at en 80% indsats kan stoppe dem. Helt grelt så det ud ved Beckmanns mål hvor Oviedo lunter langsomt hjem mens Beckmann sætter sig igennem på venstrekanten og Bengtsson, Claudemir og Oviedo alle melder sig ud af spillet da Beckmann er gået forbi dem. Det er flot sparket ind, men ville det se ligesådan ud hvis han var blevet sat det mindste under pres?

Så skulle FCK op og skabe et mål og der var der et par problemer. Det ene var at Cesar Santin stadig ikke er den fødte afslutter. Hans chance på bagerste stolpe i anden halvleg skal bare ind og det var nærmest absurd at se ham sno sig væk fra bolden. Jeg tror næsten den ville være gået ind hvis han ikke havde set bolden komme og den bare ramte ham. Et andet problem var at N’Doye, for nu at låne lidt medie-speak, var kommet i menneskehænder hos Jores Okore. Specifikt, skubbende menneskehænder. Det er selvfølgelig ikke grunden til at vi tabte, men det er alligevel tankevækkende at vi endnu, endnu, endnu en gang havde at gøre med en foruroligende svag dommerindsats. Michael Tykgaard havde åbenbart før kampen besluttet sig for at skub i ryggen på FCK spillere, det var OK. Så var det ligegyldigt om det var N’Doye, Bengtsson, Oviedo, Claudemir eller Stadsgaard, bare gå i ryggen på dem, der sker ikke noget. Det gik specielt ud over N’Doye som ikke kunne få et frispark selv hvis en FCN spiller ligefrem ville indrømme at han begik frispark. Faktisk fik N’Doye i anden halvleg ikke frispark da en FCN spiller ligefrem indrømte at han begik frispark. At dommeren så også snyder FCK for en friløber for at kunne uddele et gult kort og så ikke uddeler det gule kort… jeg har sagt det før, den danske d0mmerstand har ikke niveauet til at kunne køre den der nul-tolerance linje over for brok.

Så nej, i sidste ende var der flere og flere lange bolde og hverken Mos Abdellaoue eller Martin Vingaard fra bænken kunne løse op for den gordiske scoringsknude holdet var udsat for. I øvrigt en mærkelig indskiftning af Vingaard. Han bidrog med nøjagtig lige så meget som han har bidraget med i resten af sæsonen, ikke det fjerneste, men kom alligevel ind i stedet for den langt mere hovedstødsstærke og i denne sæson målfarlige Pape Pate Diouf. Når FCK generelt ikke var bedre til at smide de lange bolde ned bag FCNs forsvar end at de konstant ramte den første forsvarer, så burde det have været Diouf der kom ind og kunne bidrage med noget fysik og dynamik.

Nå, ikke noget at gøre nu. Nu handler det om de sidste fire kampe. Eller, det gør det ikke. Det handler om den næste kamp. Udelukkende den næste kamp. Som i dette tilfælde er kampen mod OB på søndag. OB har stadig ikke vundet i år efter et 2-1 nederlag mod AaB, et hold som vi for et par dage siden skilte ad på halv kraft, så mon ikke der er gode chancer for at der bliver taget en revanche. Hvis vi spiller som vi gjorde i størstedelen af kampen mod FCN, så har vi endda rigtig gode chancer.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *