Efter Kampen: FC Fredericia v. FCK, 26/09/12

Det bliver endnu en kort en, både fordi den er meget sent på den og fordi det var en jævnt kedelig kamp. Sejren på 3-0, efter et rigtig pænt mål af Bolaños og så to kontrastød afsluttet af TK efter forarbejde af Nicolai Jørgensen, var lige efter bogen og var aldrig rigtig i tvivl. Dertil var FCK simpelthen for kontrollerende og Fredericia aldrig på noget tidspunkt farlige. Jo vist, de kom til et par afslutninger hist og her men der kom aldrig den der periode hvor FCK trak i bremsen og Frederica satte sig på kampen. Der kom masser af perioder hvor FCK trak i bremsen, bevares, men Frederica havde simpelthen ikke kvaliteten til at udnytte det.

Eller også var FCK bare for gode selv med bremsen trukket.

Skal vi se på nogle højdepunkter så spillede Thomas Delaney endnu en stærk kamp på den centrale midtbane. Søren Colding sagde i Fodbold FM for nogle uger siden at skulle Thomas Delaney slå igennem hos FCK, så skulle det være som kantspiller for han kunne ikke se at han havde kvaliteterne til at spille centralt for et dansk tophold. Her efter gode præstationer mod FC Nordsjælland, Silkeborg og Fredericia må man sige at, jo, de kvaliteter har han. Spørgsmålet er om han kan fortsætte udviklingen af dem og hvor meget spilletid han kan tiltvinge sig i årets sidste 15 kampe, for det kommer nok til at have en stor indflydelse på klubbens ageren når vi rammer vinter-transfervinduet. Det samme kan man sige om Christian Grindheim efter hans comeback mod Fredericia, et comeback af de mere stille slags.

Foruden den centrale midtbane bliver der nok også kigget på venstreback pladsen, for hvis vi skal se på nogle af de spillere som ikke normalt får så meget spilletid, så viste Michael Jakobsen med ganske stor tydelighed at nok kan han stå en venstreback hvis det bliver nødvendigt, men han kan ikke spille den sådan som FCKs system kræver det. Der var simpelthen ikke nok hverken fart eller kvalitet i boldomgangen og flere gange ventede man på det der overlap der skulle komme men aldrig gjorde det. Han kan sagtens blive en gevinst i midterforsvaret, Jakobsen, men backen er kun som nødløsning.

Og så var det da beklageligt at Igor Vetokele, efter en god debut og nogle fine indsatser efterfølgende, skulle bogstavelig talt løbe ind i en skade. Man må håbe at han kommer hurtigt tilbage og sandelig også at det ikke sætter spor hos ham fysisk. Hans acceleration og speed er en rigtig vigtig del af hans spil og forhåbentlig kan han komme usvækket tilbage hvad det angår.

Og så for at svinge tilbage i pendulfart, godt at se unge Danny Amankwaa få debut, ganske som ventet. Det var ikke en funklende debut, den var meget på det jævne hvis man skal være lidt venlig ved den unge mand, men sidste gang en talentfuld angriber fra U19 holdet fik en halv-skuffende debut endte det jo med at gå helt godt alligevel.

Så ja, cruise control hele vejen igennem og en solid sejr. Så er det Horsens der venter.

FacebooktwitterFacebooktwitter
[ssba]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *